2023-03-15

NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att “vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet”. Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

“Det snabbväxande IT-konsultbolaget Consid menar att vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet. För att uppnå det ser man till att personalen har kul tillsammans, både på och utanför arbetstid. Dessutom bygger man spektakulära kontor.
Följ med in i Consids kontor i gamla posthuset i Karlstad.IT-konsultbranschen i Karlstad är ett riktigt getingbo med många företag som konkurrerar om både kunder och konsulter. Alla trålar de marknaden efter de bästa IT-konsulterna och utvecklarna.

Ett bolag som verkar lyckas bra i sitt rekryteringsarbete är Consid. Bolaget är ett av Sveriges snabbast växande och har på drygt 20 år växt från noll till närmare 1700 anställda på cirka 40 kontor över hela Sverige.

På kontoret i Karlstad som öppnades 2020 har man löpande fått justera de planerade tillväxtsiffrorna uppåt. I dag arbetar 58 personer där. Bara under 2022 anställdes 36 personer.

– Och i år räknar vi med att bli ytterligare 15-20 personer, säger Carl Drejhammar, kontorschef.

Det var i slutet av 2021 som företaget invigde sitt nya, större Karlstadskontor. Det centrala läget och den speciella byggnaden ligger i linje med bolagets övergripande kontorspolicy när det gäller val av läge och typ av fastighet. Centralt och attraktivt är ledorden.

I Karlstad har man i samarbete med fastighetsägaren Capriga skapat ett kontor med en blandning av gammal kulturhistorisk byggnad och modern inredning med en dragning åt det exklusiva, utan att bli för mycket.

– Det ska kännas hemtrevligt och inte för högtravande, säger Louise Hulterström, säljare.

Den väl tilltagna takhöjden, som skapades när man lyfte taket i samband med renoveringen, skulle kunna ge en besvärlig ljudmiljö, men det kompenseras av ljuddämpande plattor i taket. Ljudisolerande gardiner vid de stora vackra fönstren hjälper också till att skapa en behaglig ljudmiljö.

Kontoret är indelat i olika sektioner på två våningar, bland annat en balkong med arbetsstationer med utsikt över den stora lokalen.

Företaget strävar efter att konsulterna ska kunna jobba från Considkontoret i möjligaste mån. Det uppskattas av de anställda som alltså har ett fysiskt hemmakontor med kollegor – ingen självklarhet i IT-konsultbranschen. Det är annars vanligt att konsulterna nästan bara jobbar ute hos kunderna.

Sociala ytor

Längre in i lokalen finns flera sociala ytor och mötesrum, alla inredda i samma stil där det gamla postkontorets karaktär kombineras med en inredning som skapar en mjuk, hemtrevlig känsla. Ett av konferensrummen kallas vinkällaren, vilket ger en ledtråd till inredningsstilen i den lokalen.

Den stora, öppna ytan i centrum av lokalen innehåller både arbetsplatser i öppet landskap och en del där man fikar och umgås. Där skapas den hemtrevliga känslan av bokhylletäckta väggar och stora soffgrupper med mjuka mattor. Där ser man också ett stort pussel växa fram på soffbordet. Pusslandet erbjuder en stunds avkoppling tillsammans med kollegor vid fikastunden.

Lokalerna inbjuder till aktivitet på flera sätt. Här finns bland annat ett gym, där alla får träna gratis.

– Medarbetarna har mycket möten och kunddialog, och det kan vara svårt att hinna gå iväg någon annanstans och träna och duscha. Då känns det bra att kunna erbjuda ett fräscht gym här i lokalerna, säger Carl Drejhammar.”

 

LÄS HELA REPORTAGET HÄR.

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter