2022-05-20

Ny chef för Consid i Gävle

PRESSMEDDELANDE 2022-05-20

Ny storsatsning på it i Gävle

It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

-Nu är det handskarna av. Vi vill växla upp Gävle som it-stad. Här finns både kompetensen, mycket tack vare Högskolan i Gävle, och de stora företagen som behöver ta nästa steg i sin digitaliseringsresa, säger Therese Murdock, kontorsansvarig för Consid i Gävle.

Högskolan i Gävle har redan nu ett antal intressanta utbildningar inom it, men Therese Murdock tror att det kommer många fler i och med högskolans nya utbildnings- och forskningsstrategi.

-I strategin står att skolan ska satsa mer på livslångt lärande, bland annat genom fler skräddarsydda kortare kurser för kompetensutveckling och karriärväxling. Målet är ett kunskapslyft i regionen med utbildningar som efterfrågas av både näringsliv, offentlig sektor och framför allt studenter, säger Therese Murdock.

Det är ingen hemlighet att it-branschen tampas med en allvarlig kompetenskris. Det råder huggsexa om it-konsulter, men Therese Murdock är inte orolig för att det ska vara svårt att hitta rätt kompetens.

-Vi är på jakt efter seniora utvecklare och projektledare, gärna kvinnor. Vi har som mål att göra it-branschen mer jämställd och har flera projekt som syftar till att locka fler kvinnor till branschen. Det underlättar också att vi utnämnts till Sveriges bästa arbetsgivare och att vårt kontor nominerats till Sveriges finaste, säger Therese Murdock.

Hon hoppas också på hemvändare.

-Det är många som har tänkt om sedan pandemin och spännande uppdrag mer remote är det nya arbetssättet. Man vill vara närmare släkt och vänner numera och vi har redan dialog med ett antal it-konsulter som valt att komma tillbaka till Gävle.

Therese Murdock kommer närmast från en chefsroll på teknikkonsultbolaget Rejlers och var innan det platschef på Lernia i Gävle samt Uppsala. Hon har även arbetat som it-konsult och drivit två egna bolag, det ena var ett hunddagis och det andra inom fotografering. För innevarande år söker Therese Murdock ett 10-tal medarbetare och kontoret skulle då bestå av 23 personer vid årets slut. Inom två år ska Gävlekontoret ha runt 50 medarbetare.

-Gävle har alla förutsättningar att vara en stark it-hub och att driva på digitaliseringen i Sverige. Vi hoppas kunna medverka till den utvecklingen genom att storsatsa på it här, säger Therese Murdock.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag och erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Nio år i rad har Consid utnämnts till Gasellföretag av Dagens Industri. För helåret 2021 omsatte Consid 1,5 miljarder kronor och anställde över 400 medarbetare. Consid finns på 33 orter i Sverige och Norge.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter