2017-04-03

Nylanserad webbplats ska underlätta för nya i Sverige

För att hjälpa nyanlända i Sverige och framförallt i Värnamo lanserar Värnamo kommun en ny webbplats. För att realisera målbilden tog kommunen hjälp av konsultföretaget Consid.

Nyivarnamo.se är nu lanserad. Webbplatsen, som initierats av Värnamo kommun, ska vara en informationsplattform för aktiviteter och material som främjar samhällsintroduktion för nyanlända i Sverige och framförallt i Värnamo.

Kommunen eftersökte en plats på den befintliga webbplatsen som var anpassad till att öka tillgängligheten och användarvänligheten för målgruppen nyanlända. Efter en direktupphandling i ärendet vände sig kommunen till samarbetspartnern Consid för att realisera målbilden. Consid har som rådgivare och teknikpartner bistått kommunen i allt ifrån koncept, design, utveckling och strategiskt stöd för att skapa en så lättläst webb som möjligt.

– Användarvänligheten är alltid prioriterat när man bygger en webbplats och det blir extra tydligt i det här fallet. Tack vare djup och bred kompetens inom webbutveckling och design, tillsammans med tätt samarbete från Värnamo kommun kan vi med stolthet lansera nyivarnamo.se, säger Consids vd Peter Hellgren.

Anita Johansson, kommunikationsansvarig på Kommunledningsförvaltningen i Värnamo kommun är en av dem som drivit på projektet från start:

– Utmaningen med just det här projektet har varit att hela tiden ge tillgängligheten hög prioritet. Det har inneburit att vi testat en del nya lösningar jämfört med ordinarie webbsidor. Vi är nöjda och tror att vi kommer ta lärdomarna av det här projektet med oss när vi fortsätter att utveckla hela vår webbplats.

Webbplatsen är utvecklad i SiteVision.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter