2022-04-28

Nytt rekordresultat för Consid

PRESSMEDDELANDE 2022-04-28

It- och kommunikationsbolaget Consid fortsätter att växa i rekordfart. Under första kvartalet 2022 ökade omsättningen med nära 35 procent, till 514 Msek. Under samma period anställde Consid 140 konsulter, mer än dubbelt så många som under samma period 2021. 

– Vi har aldrig tidigare sett en sådan stark efterfrågan på våra tjänster. Nu tittar kunden brett och använder sig av hela vårt erbjudande. Det är ett fantastiskt styrkebesked, särskilt med tanke på att vi befinner oss i en tid fylld av påfrestningar i form av krig i Ukraina, en nyligen avklingad tredje våg av pandemi och en avbruten högkonjunktur. Då är det fantastiskt att konstatera att Consid trotsar stressen och går stärkt ur den, säger Peter Hellgren, Consids vd.

Resultatet för Q1 blev 64 Msek, en ökning med 18,5 procent jämfört med 2021. Det är särskilt mars månad som sticker ut. Omsättningen landade på 204 Msek, det är första gången som omsättningen under en månad överstiger 200 Msek.

Över 140 nya konsulter anställdes också under årets tre första månader. Under samma period 2021 anställdes 93, med andra ord en ökning med 57 procent.

-Vi ser inga tendenser att detta skulle mattas av, konstaterar Peter Hellgren.

För 2021 hamnade omsättningen på 1 540 MSEK. Det är en ökning med över 25 procent, jämfört med året innan. Resultatet efter finansiella poster blev 182 MSEK för helåret 2021, en ökning med 41,5 procent.

Consids grundare Peter Hellgren och Henrik Sandell har blivit nominerade till det prestigefyllda priset ”Årets Affärsbragd” av Svenska Dagbladet. Bland de övriga åtta kandidaterna kan nämnas, Pernilla och Niclas Nyrensten, Revolution Race. SvD:s hederspris delas årligen ut till en person eller grupp personer som gjort en utomordentligt förtjänstfull prestation inom det svenska affärslivet. Tävlingen lanserades 2014, som ett samarbete mellan tidningen och Carnegie. Sedan dess har personer som Daniel Ek, Martin Lorentzon (Spotify) och Sebastian Siemiatkowski (Klarna) tilldelats utmärkelsen.

Trots kompetenskrisen i branschen anställde Consid över 400 personer under 2021 och har i dagsläget nära 1 500 anställda. Personalomsättningen är låg och Consid utnämndes under 2021 till ”Sveriges bästa arbetsgivare” av employer-brandingföretaget Universum.

Den rekordstarka tillväxten beror till stor del på den snabba digitala transformationen som samhället genomgår. Consid tar marknadsandelar och vinner allt fler strategiska affärer i befintliga och nya partnerskap.

-Vi har en perfekt mix av kunder. Det handlar om stora offentliga aktörer, men också några av våra största svenska företag. Vi bygger en nära och öppen relation till våra uppdragsgivare vilket gör att våra samarbeten i stort sett alltid varar länge, säger Peter Hellgren.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag och erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Nio år i rad har Consid utnämnts till Gasellföretag av Dagens Industri.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter