PRESSMEDDELANDE: 2020-09-28

Nytt traineeprogram ska mildra kompetenskrisen inom IT

Kompetenskrisen inom IT är ett faktum. För att mildra krisen och kunna hitta rätt kompetens sjösätter IT- och kommunikationsföretaget Consid ett traineeprogram i Stockholm och Göteborg.

-Vi har insett att vi måste agera själva. Det som tidigare beskrevs som en brist är idag en fullskalig kris. Enligt beräkningar kommer IT-kompetenskrisen att kosta samhället 34 miljarder kronor årligen i uteblivna inkomster, om den inte skulle lösas, säger Peter Hellgren vd på Consid.

Consids traineeprogram, #nextlevel academy, startar den 7 januari 2021 i Göteborg och Stockholm och pågår i 1,5 år på heltid. Totalt har 30 personer antagits och de får alla en heltidsanställning och marknadsmässig lön. Programmet är uppdelat i tre huvudblock. Alla kurser innefattar såväl teoretiska som praktiska moment och är skräddarsydda av erfarna experter och utbildare.

-Vi har gjort traineeprogrammet mycket brett, där den tekniska utbildningsdelarna varvas med ledarskap och affärsutveckling. Sedan blir varje utbildning individuell, utifrån traineens önskan och marknadens behov, säger Oscar Puente som ansvarar för traineeprogrammet.

De antagna får också en mentor var som följer dem genom hela programmet.

-Ett starkt mentorskap är en av grundpelarna för kompetensutveckling och nätverkande, och en viktig del i traineeprogrammet, säger Oscar Puente.

http://Nathalie%20Besèr

Nathalie Besèr

Presskontakt

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser