Opus bilprovning väljer Consid

Pressmeddelande / 2019-05-03

Opus Bilprovning är en av landets främsta aktörer inom fordonsbesiktningar och är ledande även på den internationella marknaden. Nu står de, likt många andra, inför utmaningen att förnya sitt intranät. Därför väljer de nu att samarbeta med IT-konsultbolaget Consid för en smidig utveckling och digitalisering av internkommunikationen.

Fordonsbesiktningsbolaget Opus Bilprovning har nästan 100 besiktningsstationer runt om i landet och är idag en av de största aktörerna på marknaden. I dagsläget kan de stoltsera med över 500 anställda som dagligen hjälper människor att kontrollera sina bilar. Opus Bilprovning ingår i Opus Group, som är en storspelare på den internationella marknaden för fordonsbesiktning och avancerad fordonssupport, och årligen hanterar över 30 miljoner besiktningar världen över. Idag har bolaget verksamhet i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Australien.

För att utöka affärsverksamheten ytterligare och förbättra den interna kommunikationen på Opus Bilprovning i Sverige ska nu IT-konsulter hos Consid utveckla ett nytt intranät. Arbetet sker i SiteVision som både personaliserar och anpassas för olika enheter så som mobil eller surfplatta.

– Vi ser fram emot arbetet tillsammans med Consid, de har den kunskap som behövs för att bygga det intranät vi är ute efter. Nu vill vi göra en viktigt och positiv förändring gällande samhörighet i bolaget och det här känns som helt rätt väg att gå, säger Marika Ireblad, kommunikations- och marknadschef på Opus Bilprovning.

– Det ska bli mycket spännande att tillsammans med Opus göra denna resa och nå målet om ett nytt och modernt intranät. Jag är övertygad om att vår expertis och den erfarenhet vi har från intranät byggda för liknande kunder kommer leverera fina resultat, så som verksamhetsnytta, delaktighet och förbättrad internkommunikation, säger Alexander Gustafsson, affärsutvecklingsansvarig för SiteVision på Consid.

http://Therese%20Eriksson%20Varumärkesansvarig%20Consid

Therese Eriksson

Presskontakt

therese.eriksson@consid.se 073-326 54 34

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser