Pressmeddelande - 24 apr 2023

De ska grillas av Idol-Andreas, Consids vd och Lovisa Hamrin: Inte sågas vid fotknölarna

Den sista maj arrangeras Perfect Pitch i Jönköping. Åtta företag får chansen att på fem minuter pitcha sina idéer inför en expertjury, där bland annat Peter Hellgren ingår. 

– Det är ett fantastiskt intiativ som jag är väldigt glad att få vara en del av. Om jag kan bidra med den kunskapen som jag har fått under Consids resa till där vi är idag så vill jag verkligen göra det, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Jönköpings Posten rapporterar om eventet och vikten av att stötta exportföretag i länet att växa:

För att fler exportföretag i länet ska kunna växa krävs att de blir bättre på att sälja in sina idéer hos kunder, samarbetspartners och investerare.

Den sista maj arrangeras därför Perfekt pitch – där åtta företag får chansen att testa sina förmågor inför en expertjury.

– Vi hoppas att juryn ska vara ärliga mot företagen, men det är inte meningen att de ska sågas vid fotknölarna, säger Hanna Fransson från arrangören Almi.

Regional exportsamverkan är som namnet antyder ett samarbete mellan flera aktörer i länet, däribland Almi, med det gemensamma syftet att stärka de lokala exportföretagen.

Ett sätt att nå ut är genom att arrangera olika event. I december deltog till exempel entreprenören och riskkapitalisten Sara Wimmercrantz i en panel i Jönköping med lokala profiler.

Närmast i tid planeras det för Perfekt Pitch på Spira, där en expertjury ska bedöma hur bra företag är på att sälja in sina affärsidéer.

Målet är helt enkelt att vässa de lokala företagens förmåga då det är A och O för lyckas med sina företag oavsett om det gäller att hitta investerare, samarbetspartners eller kunder.

I juryn som ska bedöma detta sitter Lovisa Hamrin, Andreas Carlsson, Elinor Falkman och Peter Hellgren.

Hanna Fransson är internationell affärsrådgivare på Almi i Jönköping och en av dem som ansvarar för eventet den 31 maj.

– Alla företag i länet kan söka och sedan kommer en ansökningsprocess att ta fram åtta stycken som får chansen att pitcha sina idéer för juryn, säger hon.

Läs hela artikeln här.

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Pressmeddelande

  Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

  2023-06-01

  Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

  Pressmeddelande

  Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

  2023-06-01

  Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

  Människor som firar med konfetti
  Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

  2023-05-31

  Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

  Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
  Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

  Consid topprekryterar i Umeå

  2023-05-30

  It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

  Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

  2023-05-29

  Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

  Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
  Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

  2023-05-26

  Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

  Pressmeddelande, Sverige

  IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

  2023-05-26

  Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

  2023-05-25

  Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

  Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

  2023-05-24

  It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

  IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
  Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

  2023-05-22

  IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

  Personer som minglar under event.
  Consid i media, Pressmeddelande

  Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

  2023-05-17

  I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

  Placeholder
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Q by Consid, Sverige

  Effektivt hållbarhetsarbete gör att Consid får dela på 300 miljoner

  2023-05-16

  Consids arbete med hållbarhet, jämställdhet och genus var en viktig faktor när företaget får vara med och dela på DIGG:s 300 miljonersupphandling.

  Ladda fler