2023-04-24

Peter Hellgren i expertjuryn för Perfect Pitch

Den sista maj arrangeras Perfect Pitch i Jönköping. Åtta företag får chansen att på fem minuter pitcha sina idéer inför en expertjury, där bland annat Peter Hellgren ingår. 

– Det är ett fantastiskt intiativ som jag är väldigt glad att få vara en del av. Om jag kan bidra med den kunskapen som jag har fått under Consids resa till där vi är idag så vill jag verkligen göra det, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Jönköpings Posten rapporterar om eventet och vikten av att stötta exportföretag i länet att växa:

För att fler exportföretag i länet ska kunna växa krävs att de blir bättre på att sälja in sina idéer hos kunder, samarbetspartners och investerare.

Den sista maj arrangeras därför Perfekt pitch – där åtta företag får chansen att testa sina förmågor inför en expertjury.

– Vi hoppas att juryn ska vara ärliga mot företagen, men det är inte meningen att de ska sågas vid fotknölarna, säger Hanna Fransson från arrangören Almi.

Regional exportsamverkan är som namnet antyder ett samarbete mellan flera aktörer i länet, däribland Almi, med det gemensamma syftet att stärka de lokala exportföretagen.

Ett sätt att nå ut är genom att arrangera olika event. I december deltog till exempel entreprenören och riskkapitalisten Sara Wimmercrantz i en panel i Jönköping med lokala profiler.

Närmast i tid planeras det för Perfekt Pitch på Spira, där en expertjury ska bedöma hur bra företag är på att sälja in sina affärsidéer.

Målet är helt enkelt att vässa de lokala företagens förmåga då det är A och O för lyckas med sina företag oavsett om det gäller att hitta investerare, samarbetspartners eller kunder.

I juryn som ska bedöma detta sitter Lovisa Hamrin, Andreas Carlsson, Elinor Falkman och Peter Hellgren.

Hanna Fransson är internationell affärsrådgivare på Almi i Jönköping och en av dem som ansvarar för eventet den 31 maj.

– Alla företag i länet kan söka och sedan kommer en ansökningsprocess att ta fram åtta stycken som får chansen att pitcha sina idéer för juryn, säger hon.

Läs hela artikeln här.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter