Pressmeddelande - 27 feb 2023

Peter Hellgren - mest inflytelserika inom tech 2023

PRESSMEDDELANDE  2022-02-27

Consids vd, Peter Hellgren, har återigen utnämnts till en av de mest inflytelserika inom tech. Tech50 är listan över de mäktigaste inom tech i Sverige 2023 och har tagits fram av representanter för Foundry och Techsverige.

– Det är en ära att återigen få vara med på Tech50-listan tillsammans med så många andra inspirerande och kompetenta personer inom tech. Consid arbetar alltid med att hitta nya sätt att inspirera och gå mot strömmen, att få vara med på Tech Awards prestigefulla listan är ett kvitto på att vi fortsätter göra just det, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Tech50 är en del av Tech Awards som går av stapeln på Sergel Hub i Stockholm den 22 mars. Då utses vem på listan som satt störst avtryck under det senaste året. Med på årets lista finns giganter som Vahid Zohali, vd på IBM Sverige, Joel Hellermark, grundare av Sana Labs och Allison Kirkby, vd för Telia.

Motiveringen till Peter Hellgrens utmärkelse lyder: ”Prisbelönta it-konsultbolaget Consids vd menar att snabbhet är den enskilt viktigaste faktorn för framgång. Poddare som brinner för entreprenörskap och digitalisering.”

Podden, som motiveringen refererar till är Digitala Influncer-podden, där Peter Hellgren möter ett urval av Sveriges främsta digitala influencers som alla på olika sätt driver digitaliseringen framåt på ett föredömligt sätt inom sina respektive områden. Bland annat har personer som Anders Borg, Sveriges fd. finansminister, Anna Wikland, chef för Google i Sverige och Hélène Barnekow, f.d. vd för Microsoft Sverige gästat podden.

– Det är extra roligt att podden omnämns i nomineringen. Det är ett av många initiativ där Consid arbetar med att belysa digitaliseringens roll i samhällsutvecklingen. Att få göra det tillsammans med de främsta experterna inom sina respektive områden är helt fantastiskt, säger Peter Hellgren

Peter Hellgren, vd på Consid
Peter Hellgren, vd på Consid

Consid är ett av Nordens snabbast växande bolag och erbjuder konsulttjänster inom it, management och digital marknadsföring. Bolaget utsågs nyligen till Sveriges Bästa Arbetsgivare för andra året i rad och fortsätter expandera till flera länder runt om i norra Europa.

Ta del av hela listan här

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Consid deltar i
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid deltar i ”Rebuilding Ukraine”

  8 timmar sedan

  Vid ett högnivåmöte på Norrsken Foundation höll Consids hållbarhetsansvariga, Nathalie Besèr, nyligen ett föredrag om hur Consid fokuserar på psykosocialt stöd och digital utbildning  till de ukrainska barnen.

  Trelleborgs Allehanda - Debatt Ukraina
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande, Sverige, Trelleborg, War Child

  Consid i pressen: Företagen måste göra mer för Ukraina

  1 dag sedan

  Olof Odier, kontorschef för Consid skriver i Trelleborgs Allehanda om hur även företag måste kliva in och stötta Ukraina. Consid tog tidigt beslutet att bistå med både ekonomiskt stöd till de som drabbats och erbjöd även flyktingar från kriget möjligheten att flytta till Sverige tillsammans med sina familjer och få arbeta på företaget. 

  SYDÖSTRAN
  Consid i media, Karlskoga, Pressmeddelande, Sverige

  Consid i pressen: ”Vi söker ständigt nya kollegor”

  2023-03-22

  Sydöstran intervjuar Elin Santonsson och Patrik Assarsson på Consid i artikelserien "Här finns jobben". I artikeln får man läsa om Consids tillväxt, det ständiga behovet av nya medarbetare och vad it faktiskt innebär. 

  Dagens Opinion
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens Opinion rapporterar om Consids AI-erbjudande

  2023-03-20

  Dagens Opinion rapporterar om Consids kommunikationserbjudande och hur det senaste inom AI påverkar erbjudandet. 

  Consid i NWT.
  Pressmeddelande, Sverige

  NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

  2023-03-15

  NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att "vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet". Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

  Hamburg
  Pressmeddelande, Sverige

  Rekordetablering av Consid i Hamburg

  2023-03-14

  Consid har fått en fantastisk start med sin expansion till Hamburg, Tyskland. Med en dedikerad försäljningschef och ett team på cirka 20 anställda är företaget redo att göra en varaktig inverkan på den tyska marknaden.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  IDG: Hon ska leda Consids nya datasatsning

  2023-03-13

  Bland de senaste “branschflyttarna” riktar IDG.se och Computer Sweden strålkastarljuset på Consids topprekrytering och datasatsning. Carolina Mohlin är ett välkänt namn med över 15 års erfarenhet inom it- och konsultbranschen, inklusive ledande roller på Advectas och Capgemini. 

  Consid flyttar in i SEB-palatset
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

  2023-03-10

  Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen

  2023-03-09

  It- och kommunikation bolaget Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen. Uppdraget avser Agilt konsultstöd för Microsoft Dynamics CRM och blir ytterligare ett avtal i ett redan fyra år långt samarbete. Avtalet löper över fyra år med ett totalt värde på 60 000 000 kronor.

  Sundsvalls kommun
  Pressmeddelande, Sverige

  Sundsvalls kommun i topp bland webbar

  2023-03-08

  Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

  Västerbottens-kurriren om Consids etablering i Umeå
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Snabbt växande bolag till Umeå – ”Ser en enorm potential”

  2023-03-07

  Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

  Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
  Pressmeddelande, Sverige

  Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

  2023-03-06

  Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

  Ladda fler