2020-08-26

Peter Hellgren, vd Consid, är årets företagare i Jönköpings län

Consids vd, Peter Hellgren, är årets företagare i Jönköpings län

Titeln ”Årets företagare i Jönköpings län” går till Peter Hellgren, vd för IT- och kommunikationsföretaget Consid. Enligt motiveringen får han priset för att han står för ”Strategi, kloka förvärv, en småländsk företagskultur och en evig satsning på sina anställdas trivsel”.

– Det betyder jättemycket. Att få prisas för något som man tycker är så extremt viktigt är extra roligt. Det här är ett teamarbete. Att det här är möjligt är tack vare alla fantastiska konsulter på Consid, säger Peter Hellgren.

Under året har organisationen Företagarna utsett ”Årets företagare” i elva av länets kommuner. På onsdagen korades alltså länsvinnaren. Peter Hellgren fick ta emot priset under en ceremoni på Kulturhuset Spira i Jönköping.

Motiveringen löd:

”Strategi, kloka förvärv, en småländsk företagskultur och en evig satsning på sina anställda och deras trivsel har gett ett snabbt växande företag i miljardklass. Otålig, otålig och otålig är egenskapen hos vår vinnare. Egenskaper som ger oss i Jönköpings län en sann entreprenör, förebild och inspirationskälla.”

Länsråd Johan Löwenadler Davidsson delade ut priset.

– Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Jönköpings län ska fortsätta utvecklas, säger han under prisceremonin. 

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 11 oktober och tävlar om Årets Företagare Sverige 2020.

Consid har sitt huvudkontor i Jönköping, men finns på över 20 platser runt om i Sverige. Företaget grundades år 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell. Consid har idag över 1 000 anställda och omsätter över en miljard kronor årligen.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter