2023-01-19

Positiva reaktioner på Mjölby kommuns nya webb

Mjölby kommun har sjösatt sin nya webb, mjolby.se. Ambitionen är att besökarna snabbt ska kunna hitta information och utföra sina ärenden.

– Mjolby.se är en prioriterad kommunikationskanal. Det har varit viktigt för oss att bygga en webbplats som möter olika behov hos användarna. På köpet blir kommunens webb mer ändamålsenlig och användbar för alla, säger Eva Rådander, marknads- och kommunikationschef på Mjölby kommun.

Kommunens webbplats har över en miljon besök varje år. Den är viktig för kontakten med kommunens invånare, presumtiva medarbetare och företag. Numera finns det krav på att offentliga webbplatser ska vara tillgängliga, så mjolby.se är tillgänglighetsanpassad från grunden. Det underlättar till exempel för besökare som använder skärmläsare. Den nya webben placerar sig på nummer 10 bland nära 300 undersökta kommuner vad gäller tillgänglighet, optimering av prestanda, personlig integritet och informationssäkerhet.

– Vi har också integrerat artificiell intelligens på webbplatsen. Det innebär att besökarna får förslag på innehåll baserat på tidigare sökningar, årstid med mera. Att vi byggde integrationen till lediga jobb var också ett lyft, säger Lis-Anna Engstrand, webbstrateg på Mjölby kommun och ansvarig för webben.

Arbetet med den nya webben har gått mycket snabbt. På mindre än ett halvår har kommunen, tillsammans med it- och kommunikationsföretaget Consid utvecklat mjolby.se.

– Det har varit otroligt spännande att få ta fram webben, tillsammans med kommunen. Nu fortsätter arbetet med att utveckla webbplatsen och skapa innehåll, säger Ellinor Hallett som varit techlead, tagit fram koncept och design och utvecklat lösningen från Consids sida.

– Arbetet har präglats av täta kontakter och gott samarbete. Projektet har rullat på väldigt bra och det har varit kul att arbeta tillsammans med Mjölby kommun, säger Mårten Björk, projektledare från Consids sida

Lanseringen av den nya webben blev lyckad.

– Vi har fått mycket feedback. Det vi har hört är att webbplatsen är fräsch och känns modern både utseendemässigt och med de nya funktioner som vi har infört, säger Lis-Anna Engstrand

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter