Q Rendezvous ska öka andelen kvinnor i it-branschen

På Consid är vi stolta över alla kvinnor som dagligen bidrar i vår bransch. Däremot är vi inte nöjda. Endast 28 procent av alla som är verksamma i branschen är kvinnor. Det vill vi förändra genom vår jämställdhetsplattform Q Rendezvous by Consid.

Q Rendezvous är Consids jämställdhetsplattform som genom att skapa en plats för nätverkande, utbildning och utrymme för kvinnliga förebilder vill göra IT-branschen mer jämställd.

– Internationella kvinnodagen är en viktig dag på så många vis. Vi tar tillfället i akt och lyfter vår jämställdhetsplattform Q Rendezvous, där vi verkar för att sänka barriären för kvinnor in i IT-branschen. Det är också en plats för att dela kunskap om olika ämnen kopplade till jämställdhet, säger Therese Eriksson, nationell projektledare för Q Rendezvous by Consid.

Q Rendezvous välkomnar alla kvinnor med ett intresse för IT och digitalisering. Inom nätverket anordnas event och sammankomster runt om i landet för att utbilda, engagera och gemensamt stärka kvinnors roll i IT-branschen.

Enligt IT- och Telekomföretagen är bara 29 procent av alla som är verksamma inom IT-branschen kvinnor. Det är en lägre andel än för tio år sedan, då 32 procent utgjordes av kvinnor. Av de kvinnor som ändå jobba i branschen anser 33 procent att deras möjligheter till karriär är begränsade och hälften av dem är missnöjda med sin lön.

Detta är några av de saker som Consid och Q Rendezvous vill ändra på. Och framtiden ser trots allt något ljusare ut. Intresset för en IT-karriär bland unga kvinnor ökar. 40 procent uppger att de kan tänka sig att arbeta inom IT, samtidigt har andelen som inte alls är lockade mer än halverats sedan 2016 då det låg på 44 procent 2016 till 20 procent nu. Det visar en undersökning från 2020 som genomförts av blanda annat Insight Intelligence och Linköpings universitet.

-Vi märker också av det ökade intresset och vi hoppas att vi kan underlätta för kvinnor att komma in i branschen. säger Therese Eriksson.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Ta del av fler nyheter

bilprovningen
Pressmeddelande, Sverige

Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

1 dag sedan

När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

Norge, Pressmeddelande, Sverige

Ny chef för Consid i Gävle

2022-05-20

It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

Oslo
Norge, Pressmeddelande, Sverige

Rekordstart för Consid i Norge

2022-05-18

Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
Pressmeddelande

Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

2022-05-18

It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

Ladda fler