Pressmeddelande - 25 apr 2022

Region Kalmar bäst på E-sport

PRESSMEDDELANDE 2022-04-25

 ”Kama Ocket” aka Region Kalmar har Sveriges bästa E-sportare. Det visade laget i och med att det vann årets upplaga av Företags-SM i E-sport, som den här gången gällde Rocket League.

-Det var definitivt rätt lag som vann. Det har varit en superhård kamp och vi har slagit många titaner, säger Christoffer ”Rekøms” Olausson från det vinnande laget.

SCEC
SCEC

Swedish Corporate E-sports Championship (SCEC) 2022, även kallat Företags-SM i E-sport, har avgjorts och på prispallen återfinns, förutom Kama Ocket, också it-konsultbolaget Consid på andra plats och dataspelsföretaget ROVI på tredje plats. I prispotten fanns vinster värda 50 000 SEK.

Kama Ocket består av Christoffer Olausson, Lukas Åteg och Linus Hult.

-Så kul att få tävla på den här nivån i Rocket League. Vi kommer definitivt att ställa upp nästa år igen, säger Lukas Åteg.

Det var Consid, tillsammans med E-sportförbundet SESF, som arrangerade mästerskapet. Det gör att vinnarna numera kan titulera sig svenska mästare i e-sport. Samtliga företag i Sverige var inbjudna att vara med. Sammantaget deltog ett 20-tal lag och det blev en hård kamp.

Joakim Andersson Consid Göteborg
Joakim Andersson Consid Göteborg

-Det kändes verkligen som att alla satsade helhjärtat på att vinna. Det frammanade många heta känslor och några anklagelser om oegentligheter i chatkanalen. Vi kunde snabbt reda ut allt och jag kan konstatera att mästerskapet fick en mycket värdig vinnare, säger Joakim Andersson som är projektledare för mästerskapet.

SCEC pågick under fem dagar och sändes via Consids Twitch-kanal, där finalspelet under lördagen direktsändes från en studio som gästades av några av Sveriges främsta profiler inom e-sportens värld och erkända Rocket League-experter.

-Mästerskapet spelades i double-eliminationformat, vilket innebär att varje lag var garanterat att spela minst två matcher. Matcherna spelades som bäst av tre spel, där varje spel var fem minuter, säger Joakim Andersson.

Nästa år arrangeras SCEC 2023.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  2022-05-24

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler