2022-02-22

Region Värmland växlar upp digitalt

PRESSMEDDELANDE 2022-02-22

Region Värmland vill ytterligare stärka sin digitala transformation och har skrivit nytt ramavtal om ett värde av 148 miljoner kronor. It- och kommunikationsföretaget Consid är med på resan.

Christoffer Nilsson, Consid
Christoffer Nilsson, Consid

– Det är väldigt spännande att få stötta Region Värmlands digitalisering. De har redan kommit långt och vi tror att Consid kommer att kunna trycka på gasen ytterligare. Målsättningen är förstås att se till att Region Värmland fortsätter att erbjuda “Livskvalitet i världsklass” och bidra till trygghet, välfärd och livskvalitet för alla i Värmland, säger Christoffer Nilsson, kontorsansvarig för Consid i Karlstad.

Avtalet med Region Värmland löper på fyra år och beräknas totalt sett uppgå till 148 miljoner kronor. Det är fyra aktörer som ingår i avtalet, som omfattar ett stort antal konsulttjänster inom analys och processtjänster samt it och kommunikation.

Consid valde att svara på fem områden inom upphandlingen – systemutveckling, IT-arkitekter, projektledare, kravanalytiker och testledare – och vann alla fem.

– Även om regionen inte garanterar några fasta volymer räknar vi med att behöva nyanställa igen, säger Christoffer Nilsson.

Gamla Posthuset Karlstad
Consid har flyttat in i det gamla Posthuset i Karlstad.

Det är mindre än två år sedan som it-konsultbolaget Consid slog upp portarna i Karlstad, och företaget har sedan dess expanderat i rasande takt – från 0 till 40 anställda på två år. Consid Karlstad har flera gånger fått revidera upp sina prognoser och räknar i dagsläget med att ha ett 70-tal anställda innan året är slut. För att lyckas med det jobbar tre personer enbart med rekrytering och företaget har precis flyttat in i nytt kontor i det gamla posthuset på Kungsgatan.

Avtalet med Region Värmland sluts bara månader efter att Consid Karlstad kammat hem ett fyraårigt kontrakt med Plikt- och prövningsverket, värt 72 miljoner kronor.

– Det är oerhört roligt att vi gång på gång vinner de här stora offentliga upphandlingarna av tjänster som gör direkt samhällsnytta, det visar att Consid Karlstad är i stan för att stanna, säger Christoffer Nilsson.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter