Pressmeddelande - 22 feb 2022

Region Värmland växlar upp digitalt

PRESSMEDDELANDE 2022-02-22

Region Värmland vill ytterligare stärka sin digitala transformation och har skrivit nytt ramavtal om ett värde av 148 miljoner kronor. It- och kommunikationsföretaget Consid är med på resan.

Christoffer Nilsson, Consid
Christoffer Nilsson, Consid

– Det är väldigt spännande att få stötta Region Värmlands digitalisering. De har redan kommit långt och vi tror att Consid kommer att kunna trycka på gasen ytterligare. Målsättningen är förstås att se till att Region Värmland fortsätter att erbjuda ”Livskvalitet i världsklass” och bidra till trygghet, välfärd och livskvalitet för alla i Värmland, säger Christoffer Nilsson, kontorsansvarig för Consid i Karlstad.

Avtalet med Region Värmland löper på fyra år och beräknas totalt sett uppgå till 148 miljoner kronor. Det är fyra aktörer som ingår i avtalet, som omfattar ett stort antal konsulttjänster inom analys och processtjänster samt it och kommunikation.

Consid valde att svara på fem områden inom upphandlingen – systemutveckling, IT-arkitekter, projektledare, kravanalytiker och testledare – och vann alla fem.

– Även om regionen inte garanterar några fasta volymer räknar vi med att behöva nyanställa igen, säger Christoffer Nilsson.

Gamla Posthuset Karlstad
Consid har flyttat in i det gamla Posthuset i Karlstad.

Det är mindre än två år sedan som it-konsultbolaget Consid slog upp portarna i Karlstad, och företaget har sedan dess expanderat i rasande takt – från 0 till 40 anställda på två år. Consid Karlstad har flera gånger fått revidera upp sina prognoser och räknar i dagsläget med att ha ett 70-tal anställda innan året är slut. För att lyckas med det jobbar tre personer enbart med rekrytering och företaget har precis flyttat in i nytt kontor i det gamla posthuset på Kungsgatan.

Avtalet med Region Värmland sluts bara månader efter att Consid Karlstad kammat hem ett fyraårigt kontrakt med Plikt- och prövningsverket, värt 72 miljoner kronor.

– Det är oerhört roligt att vi gång på gång vinner de här stora offentliga upphandlingarna av tjänster som gör direkt samhällsnytta, det visar att Consid Karlstad är i stan för att stanna, säger Christoffer Nilsson.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  1 dag sedan

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler