2022-08-23

Rekordmånga konsulter till Consid

PRESSMEDDELANDE 2022-08-23

It och kommunikationsföretaget Consid har under de senaste tre månaderna anställt över 160 nya kollegor. Det är rekord. Det senaste halvåret skrevs avtal med 363 personer.

-Vi kan rekrytera så starkt, trots den pågående kompetenskrisen, för att vi är starka nationellt, men samtidigt är vi det närvarande bolaget med kontor på ett stort antal orter. Det är något som de anställda tycker är attraktivt, säger Anita Belsic som är HR-chef på Consid.

Consid presenterar rekordstarka siffror för första halvåret 2022. Omsättningen har ökat med 37 procent till 1057 Msek och resultatet ligger på 127, 6 Msek, en vinsttillväxt på 26,7 procent.

Peter Hellgren
Peter Hellgren

-Det är fantastiska siffror. Särskilt som vi befinner oss i en mild lågkonjunktur där den höga inflationen i kombination med räntehöjningar och fallande tillgångspriser väntas dra ner på den allmänna efterfrågan, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Den milda lågkonjunkturen, som slagit hårt mot branschen, har inte påverkat Consid nämnvärt. Tvärtom har Consid det senaste halvåret tecknat avtal med ett stort antal nya kunder och lyckats hålla uppe en rasande takt i rekryteringen. Under årets första sex månader har Consid alltså rekryterat 363 nya medarbetare och har nu passerat 1500 anställda.

-Vår bransch är hårt drabbad av kompetenskris. Trots det håller våra rekryterare ett halsbrytande tempo vad gäller att anställa nya förmågor till Consid. Det är ett enormt styrkebesked, säger Peter Hellgren.

Omsättningen för 2022 ökade med 37 procent, från 772 Msek till 1057 Msek. Resultatet låg på 127, 6 Msek, en vinsttillväxt på 26,7 procent jämfört med samma period förra året.

-Många attraheras av vår företagskultur och av att vi har så många aktiviteter. Självklart är vår starka hållbarhetsprofil också viktig. Intresset för att arbeta för ett företag som ger tillbaka till samhället har verkligen ökat de senaste åren, säger Anita Belsic.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter