Pressmeddelande - 04 nov 2022

Rekordresultat för Consid under Q3

PRESSMEDDELANDE 2022-11-04

It- och kommunikationsföretaget Consid presenterar rekordstarka siffror för tredje kvartalet 2022. Omsättningen ökar med 51,6 procent till 454 miljoner kronor, organisk tillväxt. Samtidigt har företaget rekryterat över 460 nya medarbetare sedan årsskiftet.

– Det är otroliga siffror, särskilt om man beaktar att vi befinner oss i en mild lågkonjunktur sedan några månader tillbaka och att vi förväntar oss en rejäl inbromsning av ekonomin till vintern. Den höga inflationen, de högre energipriserna, i kombination med räntehöjningarna och brist på vissa komponenter har gjort att stämningsläget i ekonomin är mycket dystrare än normalt. Vi kommer att se till att satsa i krisen i stället för att dra ned, säger Peter Hellgren som är vd och grundare av Consid.

Den milda lågkonjunkturen, som slagit hårt mot branschen, har alltså inte påverkat Consid nämnvärt. Tvärtom har Consid det senaste halvåret tecknat avtal med ett stort antal nya kunder och lyckats hålla uppe en rasande takt i rekryteringen. Samtidigt har Consid öppnat ett tiotal nya kontor under året och dessutom expanderat till Norge och Danmark.

-När många andra drar ned på verksamheten och säger upp personal, gör vi precis tvärtom. Vi skriver upp vår förväntade årsomsättning på två miljarder kronor, till 2,150 miljarder kronor och vi kommer att ha som mål att ha rekryterat över 500 personer till årsskiftet, säger Peter Hellgren.

Tack vare en balans mellan kunder inom offentlig sektor och stora privata aktörer har efterfrågan på Consids tjänster ökat stabilt de senaste åren. Exponeringen gentemot en enskild kund är under fem procent.

Nu när siffrorna för första tredje kvartalet 2022 offentliggörs visar det sig alltså att både omsättning och resultat ökat dramatiskt. Consid omsatte under tredje kvartalet 454 miljoner kronor, att jämföra med förra årets 299 miljoner. Det handlar alltså om en ökning på hela 51,6 procent. Resultatet för tredje kvartalet ligger på 28,9 miljoner kronor, upp från 25,2 miljoner Q3 2021.

Under årets första nio månader omsatte Consid 1,51 miljarder kronor, att jämföra med helåret 2021 där omsättningen landade på 1,53 miljarder kronor.

Fram till idag har Consid rekryterat över 460 nya medarbetare och har nu passerat 1700 anställda.

-Vår bransch är hårt drabbad av kompetenskris. Trots det håller våra rekryterare ett halsbrytande tempo vad gäller att anställa nya förmågor till Consid. Det är ett enormt styrkebesked, säger Peter Hellgren.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid vinner omfattande ramavtal med Kammarkollegiet

  9 timmar sedan

  It- och kommunikationsbolaget Consid vinner upphandlingen av ramavtal med Kammarkollegiet. Det är andra ramavtalet för Consid med Kammarkollegiet på kort tid. Ramavtalet avser it-konsulter inom ledning och styrning och rör sig om ett totalt värde av 1 200 000 000 kronor, över fyra år. 

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Ladda fler