2021-05-07

Rekordstarkt Consid går mot strömmen

Rekordstarkt Consid går mot strömmen

It- och kommunikationsbolaget Consid fortsätter att växa. Årets första kvartal är det starkaste någonsin, med en omsättning på över 380 miljoner kronor, en ökning med drygt 24 procent jämfört med året innan. Samtidigt anställdes drygt 130 nya medarbetare och Consid har därmed 1 200 anställda.

-Det är ett enormt styrkebesked. Många av våra konkurrenter drar ned på verksamheten och backar. Consid går starka ur pandemin och vi satsar framåt. Vi kommer att expandera kraftigt 2021 och vi siktar mot en omsättning på två miljarder kronor inom en snar framtid, säger vd Peter Hellgren.

Den rekordstarka tillväxten beror till stor del på den snabba digitala transformationen som samhället genomgår. Consid tar marknadsandelar och vinner allt fler strategiska affärer i befintliga och nya partnerskap.

Samtidigt är det många börsnoterade it-bolag som visar på en lägre vinst och flera har tvingats att göra sig av med anställda.

Nio år i rad har Dagens Industri utnämnt Consid till Gasellföretag. Den prestigefulla utmärkelsen ges enbart till de snabbaste växande företagen i Sverige. Bland annat ska det ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren, vuxit organiskt och inte genom förvärv, samt ha ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren. Dessutom gör Dagens Industri en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag och enbart fyra företag i historien har lyckats att göra det nio år i rad.

– Att vi lyckats bli Gasellföretag nio år på raken, samtidigt som vi lyckas bibehålla en låg personalomsättning, visar att vi lyckats skapa en arbetsplats med rätt kultur och filosofi, där varje anställd trivs och blir uppmuntrad till engagemang och entreprenörskap, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Bara under första kvartalet 2021 anställde Consid alltså drygt 130 nya medarbetare. Omsättningen landade på 380 miljoner kronor. En tillväxt på hela 24 procent jämfört med första kvartalet 2020.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter