2021-08-02

Rekordstarkt halvår för Consid

Rekordstarkt halvår för Consid

It- och kommunikationsbolaget Consid fortsätter att växa. Årets andra kvartal är det starkaste någonsin, med en omsättningsökning på  26,3 procent. Det innebär att första halvåret 2021 såg en omsättningsökning på hela 25,2 procent. 

-Det är fantastiskt. Vi går starka ur pandemin och vi satsar framåt. Vi ser fram emot att expandera kraftigt under 2021 och vi siktar mot en omsättning på två miljarder kronor inom en snar framtid, säger vd Peter Hellgren.

Den rekordstarka tillväxten beror till stor del på den snabba digitala transformationen som samhället genomgår. Consid tar marknadsandelar och vinner allt fler strategiska affärer i befintliga och nya partnerskap. Under våren etablerade sig företaget i Kristianstad och har redan anställt ett tiotal personer där. Samtidigt växer alla befintliga kontor, både i omsättning och antal anställda.

Nio år i rad har Dagens Industri utnämnt Consid till Gasellföretag. Den prestigefulla utmärkelsen ges enbart till de snabbaste växande företagen i Sverige. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag och enbart fyra företag i historien har lyckats att göra det nio år i rad.

– Att vi lyckats bli Gasellföretag nio år på raken, samtidigt som vi lyckas bibehålla en låg personalomsättning, visar att vi lyckats skapa en arbetsplats där folk trivs, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Consids första kvartal 2021 var det starkaste hittills, med en omsättning på över 380 miljoner kronor, en ökning med drygt 24 procent jämfört med året innan. Under första halvåret 2021 anställde företaget drygt 200 nya medarbetare. Consid har därmed över 1 200 anställda totalt i Sverige. Helåret 2020 omsatte Consid 1,23 miljarder kronor, en ökning med nära 20 procent jämfört med föregående år.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter