PRESSMEDDELANDE: 2020-10-08

Rekordstort intresse för Considition

Den världsomspännande e-sportshackatonen Considition har i år temat ”hållbara städer för framtiden” och går av stapeln ikväll, torsdag. Det är årets viktigaste e-sporthändelse och lockar i år över 200 deltagare.

-Intresset för Considition är i år rekordstort. Vi har i nuläget över 200 deltagare anmälda, runt om i världen. Extra roligt är det att vi har 23 kvinnor bland deltagarna, säger Joakim Andersson, projektledare för Considition.

Considition  är ett årligen återkommande hackaton som spänner över hela världen. Tanken är att uppmuntra innovation som  bidrar till samhällsnytta. Den här gången arrangeras Considition i samarbete med Riksbyggen.

– Hållbara städer är en av de mest avgörande frågorna i dag. Digitalisering, innovation och AI är alla viktiga beståndsdelar i framtidens hållbara samhälle, säger Amir Chizari, IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Årets vinnare får åka till London för att lära sig mer om smarta, mobila och hållbara städer under Smart City Summit – där företag som bland andra Tesla, Uber och Google gästar.

– Considition  har blivit en mötesplats för innovation och kreativitet.  De idéer som presenteras är ofta disruptiva, säger Peter Hellgren, vd och grundare av IT-jätten  Consid.

Considition  går att uppleva på plats på några av Consids kontor. Det går också bra att ta sig till något av Riksbyggens kontor som för kvällen håller öppet. Tävlingen direktsänds också på Twitch med livestudio.

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30