PRESSMEDDELANDE 2021-09-08

Rekordstort intresse för Folkhemmet 4.0

Intresset för boken “Folkhemmet 4.0” av Peter Hellgren, vd på Consid, är massivt. Redan under första dygnet efter lanseringen på Dagens Industris event “Uppstart Sverige” laddades den ned över 1 000 gånger.

-Jag är överväldigad över det stora intresset. Jag har fått en mängd brev och samtal om boken och vår nedladdningssida på Consid.se höll på att duka under för att trycket temporärt var så stort, säger Peter Hellgren.

Peter Hellgren
Peter Hellgren, vd på Consid med boken “Folkhemmet 4.0”.

Boken “Folkhemmet 4.0” skildrar skeende som vi befinner oss mitt uppe i, där vi tagit jättekliv digitalt under pandemin. Utgångspunkten är ett stort antal intervjuer med Sveriges främsta aktörer inom digitalisering, som Peter Hellgren har gjort inom ramen för Digitala influencer-podden.

Peter Hellgren på uppstart Sverige
Peter Hellgren på Dagens Industris event “Uppstart Sverige”.

Den nya arbetsmarknaden, artificiell intelligens, sinnenas internet och balansen mellan jobb och fritid är bara några av de ämnen som avhandlas i boken. Hélène Barnekow har skrivit bokens efterord.

Vid smyglanseringen av boken flankerades Peter Hellgren av Hélène Barnekow, men också av Googles Sverige-vd Anna Wikland.

Anna Wikland, Google
Anna Wikland, Google

Uppstart Sverige har kallats det alternativa Almedalen och är årets största digitala mötesplats för beslutsfattare i näringsliv, politik, offentlig sektor och organisationer. Temat i år är Sverige efter krisen och DI har skapat en samlingsplats där beslutsfattare kan diskutera och nå samsyn i de avgörande framtidsfrågorna för Sverige och gemensamt sätta upp mål för det kommande året.

Peter Hellgren var först ut på huvudscenen och berättade om boken, vars bilder är tagna av en av Sveriges mest prisbelönta fotografer, Pieter ten Hoopen.

Bild ur Folkhemmet 4.0
Bild ur Folkhemmet 4.0, tagen av Pieter ten Hoopen.

Bland de övriga talarna på Uppstart Sverige kan också nämnas, Magdalena Andersson, finansminister och Anders Ygeman, digitaliseringsminister. Deltog gjorde också Gustaf Lind, generalsekreterare WWF, Jessica Span, vd Volvo Car Sverige, Klas Eklund, seniorekonom och Mia Brunell Livfors, vd Axel Johnson.

Peter Hellgren deltog också i panelen “Digitaliseringen och det nya arbetslivet – om möjligheter och risker i den nya digitala miljön” tillsammans med Anna Augustson, Hållbarhetschef, Telia och Anne-Marie Löwinder, säkerhetschef, Internetstiftelsen.

Beställ boken här!

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig