Pressmeddelande - 30 mar 2022

Consids rekrytering uppmärksammas

PRESSMEDDELANDE 2022-03-30

Anita Belsic, HR-chef på Consid, intervjuas i rekryteringsplattformen WORKO. Det är Consids hisnande rekryteringstakt och låga personalomsättning som gjorde redaktören på WORKO nyfiken.

Worko
Worko

-Vi har en väldigt låg personalomsättning och jag tror det beror på att vi jobbar aktivt med personalvård, företagskulturen och rekrytering. Vår personal trivs med att arbeta på Consid. Vi har mycket kompetenta kollegor, spännande projekt och väldigt kul tillsammans. Genom att visa det attraherar vi nya medarbetare som gärna stannar kvar, berättar Anita Beslic i intervjun.

I artikeln slås det fast att bristen på teknisk kompetens är stor och kommer att bli en utmaning för hela branschen de närmaste åren. Consid vill dra sitt strå till stacken för att inspirera och motivera unga att söka sig till yrken inom programmering och teknik. Genom att inspirera fler att välja tekniska yrkesbanor och hjälpa de ungdomar som av olika anledningar behöver extra stöttning jobbar Consid för att skapa förutsättningar för ett Sverige i digital framkant.

-Våra initiativ börjar i ung ålder med inspiration och en ögonöppnare för programmering och teknik. Vi har även skapat en brygga mellan studieliv och arbetsliv genom att erbjuda studentevent för att säkerställa att tekniskt intresserade studenter kommer ut i arbete, samt vårt traineeprogram Consid Nextlevel Academy, säger Anita i intervjun

Consid, som har blivit utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare, ger personalen möjlighet till personlig utveckling och jobbar strategiskt med employer branding, samt anordnar internutbildningar och team building bland annat, skriver WORKO.

Läs gärna hela intervjun här:

Så klarar Sveriges snabbast växande företag att rekrytera inom IT trots kompetensbristen

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  SVD Affärsbragd
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid finalist i SvD Affärsbragd

  2022-05-16

  Consids grundare, Peter Hellgren och Henrik Sandell, fick flest röster när läsarna fick säga sitt i SvD Affärsbragd. Nu tar en jury vid och den 23 maj meddelas vem som vunnit den prestigefyllda utnämningen.

  Ladda fler