2020-05-07

Retailkedjan JULA går mot strömmen av nedskärningar och storsatsar på ny e-handel

Consid har varit strategisk digital partner med JULA sedan i början av året då vi tillsammans med JULAS UX-team påbörjade arbetet med att bygga ett modernt frontend-lager med helt ny design för en ny version av Jula.se. Nu får IT-konsultbolaget ytterligare uppdrag för retailkedjan när de beslutat att ta ett nytt större tekniskt omtag med att byta digital CX-plattform till Sitecore. Ett stort uppdrag där JULA, i dessa tider, går helt mot strömmen av nedskärningar och storsatsar på förbättrad e-handel.

Att ligga i framkant och verkligen satsa stort på e-handel är något som nu är på många bolags läppar men där få faktiskt vågar ta klivet och köra på fullt ut. JULA är en av dem som verkligen går mot strömmen och vågar satsa – i samarbete med IT-konsultbolaget väljer de nu att bygga om hela deras e-handel. En nysatsning som innebär att retailkedjan väljer att ersätta befintlig teknisk plattform till Sitecore.

– Vi går in i en ny spännande fas med Jula där vi fördjupar vårt samarbete på ett tekniskt plan och breddar vårt team. Det här är ett väldigt roligt uppdrag för oss och Jula är en eftertraktad kund att få jobba med bland våra konsulter. Vårt team gör ett fantastiskt arbete och vi är väldigt stolta över att fått ett utökat uppdrag och det förtroende detta innebär, säger Gustav Enocksson på Consid.

JULA planerar för en tredubbling av sin digitala affär inom närmaste åren och bygger nu en digital affärsplattform på en tjänstebaserad arkitektur, där Sitecores moderna headless-arkitektur och Commerce-lösning passar väl in i Julas nya Enterprise arkitektur och digitala roadmap.

 – Julas Online-team har jobbat hårt och länge för att åstadkomma den större förändring som nu initieras. Det ska bli spännande att se resultatet av det arbete som mitt team ihop med våra nya partners Consid och Sitecore kommer att leverera till oss. I en tid där våra kunder blir allt mer digitala måste vi satsa för att möta våra kunders förväntningar och behov – både nu och i framtiden – vilket kräver att vi förändrar vårt arbetssätt. Därför gör vi nu denna större satsning, säger Johan Thorell på JULA.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter