2022-06-01

Roboten Sam fixade webben

PRESSMEDDELANDE 2022-05-30

Consid fortsätter sin expansion i södra Sverige. I dagarna öppnar företaget kontor i Trelleborg och tror på ett 30-tal medarbetare på några års sikt.

Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

-Vi är väldigt glada att Consid väljer Trelleborg för sitt nya kontor. Den här typen av företagsetableringar ligger helt i linje med vår strategiska samhällsplanering för Trelleborg som levnadsort och regional kärna. Vi bygger för framtiden, och näringslivet är en stor del i den resan, säger Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsens ordförande.

Consid, som har sitt huvudsäte i Jönköping, har på kort tid öppnat kontor i en rad skånska städer: Lund, Kristianstad och Hässleholm. Sedan tidigare fanns Consid redan i Malmö och Helsingborg. Nu har det blivit dags för Trelleborg. Till en början med tre medarbetare. Men Consid vill växa snabbt i staden. Inom tre år tänker man sig vara trettio medarbetare.-Vi märker att trycket är högt i Trelleborg. Vi har många kunder där. Nu ska vi hitta medarbetare. Vi tror att vi kan locka de som pendlar till jobben i dag. Det finns många som har tröttnat på det. Nu kan de både bo och arbeta i Trelleborg, säger Peter Elgåker som kommer att ansvara för kontoret inledningsvis.Kunderna är redan många i Trelleborg.-Det handlar om flera logistikföretag. Även hamnen är kund. Försäkringskassan, som ska etablera sig i Trelleborg, är också en kund, vi förser dem med IT-konsulter, säger han.

Consid har för vana att välja kontor med stor omsorg. De vill inte bara vara en arbetsplats utan även en mötesplats där människor vill vara efter kontorstid. Detta vill man skapa även i Trelleborg.

Peter Elgåker
Peter Elgåker ser fram emot etableringen. 

– Vi renoverar ofta upp ganska slitna historiska byggnader. Den ska ligga centralt och där kan man gå förbi och ta en fika. Vi vill skapa mötesplatser mitt i staden, säger Peter Elgåker.

Han berättar att företaget tittar på olika lokaler i Trelleborg, men inget är bestämt ännu.

-Vi välkomnar Consid och ser det som ännu ett bevis på Trelleborgs attraktionskraft. Vi ser mycket positivt på att kompetensintensiva företag väljer Trelleborg som etableringsort, säger Zouhair Arabi Eter, chef för avdelning näringsliv i Trelleborgs kommun.

Läs gärna mer om etableringen. Trelleborgs Allehanda skriver.

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter