2018-01-18

SBC ingår nytt it-avtal med Consid

Vid årsskiftes trädde Consids nya ramavtal med Statistiska Centralbyrån i kraft. Konsultbolaget kommer leverera IT-konsulttjänster till myndigheten med lokal kapacitet från Örebro. Avtalet sträcker sig över ett år med möjlighet till förlängning upp till fyra år.

I juni 2017 blev det klart att Consid vunnit ett nytt ramavtal med Statistiska Centralbyrån (SCB). De ska bistå myndigheten med IT-konsulttjänster under avtalsperioden om ett år, med möjlighet till tre års förlängning. Målet med upphandlingen var att kontraktera fem leverantörer av IT-tjänster som träder i kraft vid årsskiftet. Consid har sedan tidigare ett samarbete med myndigheten.

– Vi är mycket glada över det fortsatta förtroende vi fått från SCB. Det är en viktig kund som vi ser fram emot att samarbeta med under en lång tid framöver, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

SCB främsta uppgift är att förse regeringen, myndigheter och det privata näringslivet med statistik för beslutsfattande, debatt och forskning. Under våren 2017 blev det klart att SCB flyttar hela IT-avdelningen till Örebro, där stora delar av verksamheten redan ligger. Consid gick nyligen ut med deras snabba tillväxt i staden och kommer svara på SCB:s konsultförfrågningar lokalt.

– Vi expanderar otroligt snabbt lokalt i Örebro och det är därför extra roligt att en betydande kund som SCB nu flyttar hela sin IT-verksamhet till staden. Vi ser fram emot att växa och utvecklas tillsammans med SCB och vår tilldelning i denna upphandling är ett styrkebevis på vår leveranskapacitet, säger Markus Enock, regionansvarig för Consid Örebro.

Läs mer: IT-företaget expanderar i Örebro – ökar konsultstyrkan med 100%

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter