PRESSMEDDELANDE 2021-09-23

E-sportlandslaget klart för VM

Det står nu klart vilka spelare som kommer att representera Sverige i E-sports-VM i grenarna CS:GO, Dota2, Pro Evolution Soccer och Tekken 7. Det är E-sportförbundet SESF, tillsammans med tre av Sveriges största e-sportprofiler, som har handplockat landslaget. Consid är sponsor.

-Vi har valt ut ett drivet gäng spelare som har potential att gå riktigt långt! VM i e-sport växer år för år och det är en speciell känsla att få representera Sverige, säger Jonathan ”Loda” Berg från The Alliance.

Förutom Jonathan Berg, har legendarerna Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kempf också varit med om att ta ut landslaget.

E-sportslegendarer
E-sportslegendarerna Jonathan ”Loda” Berg, Tommy ”Potti” Ingemarsson och Fredrik ”JAEGARN” Kempf.

-Årets CS:GO lag är ungt, men med mycket tävlande i ryggen från säsongen 2021. Vi har ett lag som, precis som inom fotbollen, är byggt på spetskvaliteter med specifika rollfördelningar och där spelstilarna enkelt kan sammansvetsas, säger Fredrik ”JAEGARN” Kempf.

Det är 13:e gången som internationella E-sportfederationen, IESF, arrangerar VM. I år är det Eilat i Israel som är värdstad för spelen. Över 85 länder deltar i VM:et som går av stapeln den 14 november och håller på till den 20 november.

-Med 85 anmälda landslag kommer detta VM att blir det största hittills. Jag ser fram emot att följa de regionala matcherna, innan jag tar emot alla nationella idrottare och delegater i den globala finalen i Eilat, säger Ido Brosh, ordförande för israeliska E-sportföreningen.

Resan till VM startar direkt med europeiska kval. ESEN Esports producerar utvalda matcher som också streamas live på twitch. Under hösten samlas landslaget i Göteborg den 29 september, men det blir också en bootcamp i Stockholm. Själva VM inträffar alltså den 14 november.

Det svenska landslaget består av 14 spelare och fem coacher och managers.

-Årets svenska landslag är i absolut världsklass. Det ska bli mycket spännande att följa spelen och se om vi håller ända fram. Jag tror att VM kan inspierera och sporra alla gamers och e-sportare där ute att göra mer av sin sport, säger landslagskapten Alex Ferm på SESF, med huvudsponsor Svenska spel.

Det svenska landslaget består av:

Dota2:

Joakim ”quick-” Vik
Gabriel ”Steffert” Steffert
Alen ”Majkoo” Veric
Andreas ”Faceroll” Westling
Philip ”Dansk” Winqvist

Manager – Johannes ”Gneben” Aira
Coach – Ashkan ”Sultanen” Namazi
Legend – Jonathan ”Loda” Berg

CS:GO:

Hannes ”hns” Johansson
Hugo ”chawzyyy” Günther
Anton ” Sapec” Palmgren
Love ”phzy” Smidebrant
Erik ”ztr” Gustafsson
Casper ”SHiNE” Wennberg
Gustav ”FRANSSON” Fransson

Coach – Fredrik ”JAEGARN” Kempf
Guru – Tommy ”Potti” Ingemarsson

PES:
Samir ”Sam” Ben Sassi

Tekken 7:
Boris ”The Emperor” Cueto Ortiz
Det går att följa VM på www.sesf.se.

 

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig