PRESSMEDDELANDE 2020-10-14

Silverplats till Peter Hellgren i Årets Företagare

Consids vd, Peter Hellgren, kom på andraplats i den prestigefyllda tävlingen Årets Företagare Sverige 2020. Ingen annan från Jönköpings län har tidigare placerat sig högre i den nationella tävlingen. Enligt motiveringen får han priset för att han står för ”Strategi, kloka förvärv, en småländsk företagskultur och en evig satsning på sina anställdas trivsel”.

-Det är så otroligt hedrande. Särskilt det faktum att juryn värdesätter att det är våra anställda som är vår stora tillgång, säger Peter Hellgren.

Peter Hellgren, vd Consid
Peter Hellgren, vd Consid

Utmärkelsen Årets Företagare delas ut årligen av organisationen Företagarna. Det är en av Sveriges mest prestigefyllda utmärkelser för företagare. Först utses en vinnare i kommunen, kommunvinnarna samlas sedan i en regionsfinal och alla regionala vinnarna går sedan vidare till finalen Årets Företagare Sverige.

Totalt är det 21 regionfinalister som gör upp om den nationella titeln. I juryn finns bland andra vd för Företagarna, Günther Mårder, styrelseordförande i Företagarna, Fabian Bengtsson och Maria Åkerberg, ägare av Maria Åkerberg. Alla kandidater granskas också av UC som kontrollerar att tävlingens mätbara kriterier är uppfyllda.

Ingen annan i Jönköpings län har alltså placerat sig högre på prispallen i den nationella tävlingen.

-Jag är så otroligt stolt. Det visar att det går alldeles utmärkt att ha huvudkontor i Jönköping och ändå göra stora avtryck på riksnivå. Det är faktiskt så vi kan fortsätta att hämta kraft och styrka, säger Peter Hellgren.

Prisutdelningen sker i år digitalt och kan ses här: https://www.facebook.com/foretagarnariks

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30