PRESSMEDDELANDE 2021-02-05

Smedjebackens kommun får ny webbplats

Den nya webbplatsen för Smedjebackens kommun, Smedjebacken.se, är nu lanserad. Sajten har bland annat blivit mobilanpassad och fått en tydligare navigering.

– Vår nya webb har fått en modern design med ökad tillgänglighet och är nu anpassad för mobil- och surfplattor. Det är ett stort lyft mot tidigare webbsida. Vi är både nöjda och, om man får skryta lite, stolta över vår nya webb, säger Evamari Anestedt, chef medborgarservice, Smedjebackens kommun.

Den nya sajten uppfyller högt ställda tillgänglighetskrav, är responsiv, anpassad till olika webbläsare samt uppfyller behov hos såväl besökarna som hos den egna organisationen. Webbplatsen har dessutom fått ett grafiskt ansiktslyft. IT- och kommunikationsföretaget Consid har stått för leveransen av webbplatsen.

– Som med alla kommunala webbar så var den största utmaningen att skapa en sajt som är användarvänligt trots den stora mängden innehåll som finns där och de många olika målgrupper som besöker sajten. Användarna hade svårt att hitta och utföra det som de behövde på den förra webbplatsen, vilket innebar många onödiga samtal till kommunen. Målet med den nya webbplatsen är att alla på ett enkelt sätt ska kunna navigera sig till rätt och relevant information,säger Ellinor Hallett, projektledare på Consid.

Ellinor Hallett
Ellinor Hallett

Samarbetet mellan Smedjebackens kommun och Consid påbörjades under 2019 och den nya webbplatsen var tänkt att lanseras under våren 2020, men coronapandemin satte käppar i hjulet för det. Lanseringen tvingades skjutas upp till december.

Som kommunens digitala partner har Consid stått för en helhetsleverans när det gäller framtagandet av sajten. IT-bolaget har tagit fram koncept, design, utveckling och tillgänglighetsanpassning.

–Jag är mest stolt över det fina samarbetet mellan Smedjebackens kommun och Consid, det har fungerat utomordentligt bra. Det har varit ett fantastiskt roligt projekt att vara involverad i, med många fina dialoger kring användarvänlighet, tillgänglighet och grafiskt uttryck, säger Ellinor Hallett.

 

http://Nathalie%20Besèr

Nathalie Besèr

Presskontakt

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser