Pressmeddelande - 07 mar 2023

Västerbottens-kuriren: Snabbt växande bolag till Umeå - "Ser en enorm potential"

Consid expanderar i norra Sverige och etablerar ett nytt kontor i Umeå. Västerbottens-Kuriren har pratat med Helene Elfving som ansvarar för etableringen i Umeå.

Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

Consid erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Företaget har i dag kontor på 38 orter i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Consid omsatte under fjolåret 2,1 miljarder kronor, en ökning med nära 40 procent jämfört med föregående år och företaget har sett en snabb expansion. Under det senaste året har kontor etablerats i Skövde, Södertälje, Trollhättan, Trelleborg, Ängelholm, Karlskoga, Alingsås och Borlänge.

– Umeå är en jätteintressant stad för oss eftersom där finns en stark tillväxt, flera växande företag och en stor grupp människor med rätt kompetens, säger Helene Elfving som ansvarar för etableringen i Umeå.

Helene Elfving
Helene Elfving

Helene Elfving är regionansvarig för Consid i norra Sverige och etablerade företagets kontor i Luleå för lite drygt ett år sedan. I dag har Consid i Luleå ett 30-tal anställda och siktar på minst 50 anställda inom två år.

– Vi är självklart oerhört glada. Vi ser en enorm potential i Umeå. Inte bara det geografiska läget lockar, vi har redan ett stort antal kunder i Umeå och regionen har en stark företagskultur. Att Umeå universitet också finns i staden har bidragit till att vi valt att etablera oss här, många talanger föds på universitetet, säger Helene Elfving.

Hon menar vidare att hela it-branschen lider av kompetenskris, att efterfrågan på personal är starkare än utbudet och att en av utmaningarna för Consid kommer att vara rekryteringen. På de orter där Consid har etablerat sig tidigare har minst 20 personer anställts redan de första månaderna efter att portarna slagits upp.

– Vi är självklart oerhört glada över att Consid väljer att etablera sig i Umeå. Vi vet att tillväxten är beroende av tillgången på kvalificerad rådgivning och regionen och Umeås företag har en stor efterfrågan på den typ av tjänster som Consid levererar, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör vid Umeå kommun, i ett pressutskick.

Till artikeln

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Dagens Opinion
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens Opinion rapporterar om Consids AI-erbjudande

  1 dag sedan

  Dagens Opinion rapporterar om Consids kommunikationserbjudande och hur det senaste inom AI påverkar erbjudandet. 

  Consid i NWT.
  Pressmeddelande, Sverige

  NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

  2023-03-15

  NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att "vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet". Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

  Hamburg
  Pressmeddelande, Sverige

  Rekordetablering av Consid i Hamburg

  2023-03-14

  Consid har fått en fantastisk start med sin expansion till Hamburg, Tyskland. Med en dedikerad försäljningschef och ett team på cirka 20 anställda är företaget redo att göra en varaktig inverkan på den tyska marknaden.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  IDG: Hon ska leda Consids nya datasatsning

  2023-03-13

  Bland de senaste “branschflyttarna” riktar IDG.se och Computer Sweden strålkastarljuset på Consids topprekrytering och datasatsning. Carolina Mohlin är ett välkänt namn med över 15 års erfarenhet inom it- och konsultbranschen, inklusive ledande roller på Advectas och Capgemini. 

  Consid flyttar in i SEB-palatset
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

  2023-03-10

  Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen

  2023-03-09

  It- och kommunikation bolaget Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen. Uppdraget avser Agilt konsultstöd för Microsoft Dynamics CRM och blir ytterligare ett avtal i ett redan fyra år långt samarbete. Avtalet löper över fyra år med ett totalt värde på 60 000 000 kronor.

  Sundsvalls kommun
  Pressmeddelande, Sverige

  Sundsvalls kommun i topp bland webbar

  2023-03-08

  Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

  Västerbottens-kurriren om Consids etablering i Umeå
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Snabbt växande bolag till Umeå – ”Ser en enorm potential”

  2023-03-07

  Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

  Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
  Pressmeddelande, Sverige

  Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

  2023-03-06

  Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

  Tord Strømdal i Corren
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  Corren uppmärksammar Consids Ukrainasatsning

  2023-03-02

  Tidningen Corren skriver ett långt reportage om Consids satsning för att stötta Ukraina. I reportaget porträtteras Tord Strømdal, projektledare och verksamhetsarkitekt på Consid i Linköping.

  Carolina Mohlin, business line manager för Data & Insights
  Pressmeddelande, Sverige

  Carolina Mohlin ny Business Line Manager när Consid storsatsar

  2023-03-01

  Consid storsatsar på Data & Insight och rekryterar erfarna Carolina Mohlin som ny Busniess Line Manager. Consid har länge jobbat med kunder inom områden som digital transformation, Cloud-tjänster, App-utveckling, IoT och AI. Nu ska Consid, med Carolina Mohlin i spetsen, hjälpa kunderna att ta ytterligare ett steg 

  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  JP uppmärksammar att Peter Hellgren är mäktigast inom tech

  2023-02-28

  Jönköpings Posten uppmärksammar att Consids vd, Peter Hellgren, utnämnts till en av de mäktigaste inom tech i Sverige. 

  Ladda fler