2023-03-07

Snabbt växande bolag till Umeå – “Ser en enorm potential”

Consid expanderar i norra Sverige och etablerar ett nytt kontor i Umeå. Västerbottens-Kuriren har pratat med Helene Elfving som ansvarar för etableringen i Umeå.

Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

Consid erbjuder helhetslösningar inom it, affärsutveckling och kommunikation. Företaget har i dag kontor på 38 orter i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Consid omsatte under fjolåret 2,1 miljarder kronor, en ökning med nära 40 procent jämfört med föregående år och företaget har sett en snabb expansion. Under det senaste året har kontor etablerats i Skövde, Södertälje, Trollhättan, Trelleborg, Ängelholm, Karlskoga, Alingsås och Borlänge.

– Umeå är en jätteintressant stad för oss eftersom där finns en stark tillväxt, flera växande företag och en stor grupp människor med rätt kompetens, säger Helene Elfving som ansvarar för etableringen i Umeå.

Helene Elfving
Helene Elfving

Helene Elfving är regionansvarig för Consid i norra Sverige och etablerade företagets kontor i Luleå för lite drygt ett år sedan. I dag har Consid i Luleå ett 30-tal anställda och siktar på minst 50 anställda inom två år.

– Vi är självklart oerhört glada. Vi ser en enorm potential i Umeå. Inte bara det geografiska läget lockar, vi har redan ett stort antal kunder i Umeå och regionen har en stark företagskultur. Att Umeå universitet också finns i staden har bidragit till att vi valt att etablera oss här, många talanger föds på universitetet, säger Helene Elfving.

Hon menar vidare att hela it-branschen lider av kompetenskris, att efterfrågan på personal är starkare än utbudet och att en av utmaningarna för Consid kommer att vara rekryteringen. På de orter där Consid har etablerat sig tidigare har minst 20 personer anställts redan de första månaderna efter att portarna slagits upp.

– Vi är självklart oerhört glada över att Consid väljer att etablera sig i Umeå. Vi vet att tillväxten är beroende av tillgången på kvalificerad rådgivning och regionen och Umeås företag har en stor efterfrågan på den typ av tjänster som Consid levererar, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör vid Umeå kommun, i ett pressutskick.

Till artikeln

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter