2021-03-01

Stockholmschef – en av Sveriges mäktigaste

Martin Edenström – en av Sveriges mäktigaste digitala agendasättare

Consids kontorsansvarige i Stockholm, Martin Edenström, har rankats som en av de mäktigaste digitala agendasättarna i landet. Rankingen publiceras av Dagens Opinion och bygger på en bedömning utifrån räckvidd, förmåga och dagsform.

Martin Edenström, regionchef på Consid i Stockholm och hjärnan bakom MKSE.com
Martin Edenström, regionchef på Consid i Stockholm och hjärnan bakom MKSE.com

-Definitionen av agendasättare är tydligen att man visar vägen inom innovation eller idéarbete. Det känns fantastiskt att komma med på listan över de viktigaste agendasättarna, tillsammans med bland andra Spotifys Daniel Ek, Googles Anna Wikland och Klarnas Sebastian Siemiatkowski, säger Martin Edenström.

Det är Dagens Opinion som under “Veckans Brief” listar de 100 tyngsta agendasättarna inom digitalisering. Listan har skapats efter samtal med insatta personer som bäst kan bedöma vilka som borde vara med på listan. Därefter rankades personerna genom en sammanvägning av faktorerna räckvidd, förmåga och dagsform Inga politiker är med på listan.

På första plats kom Marcus Wallenberg för engagemanget i AI-projektet Wasp. På andraplats kom Spotifygrundaren Daniel Ek och tredjeplatsen tog Erik Ekudden, teknikchef Ericsson. Martin Edenström hamnade på plats 97 i samma kluster som journalisten Emanuel Karlsten och Tyler Crowley grundare av SHLM Tech meetup.

Martin Edenström tog över som kontorsansvarig i Stockholm för drygt ett år sedan. Han kommenterar ofta digitalisering i ett antal medier och är stående krönikör i Resumé. Han driver sedan många år tillbaka den inflytelserika bloggen MKSE.COM, som ger dagliga nyheter om det digitala Sverige, samt specifikt affärer och leverantörer inom t ex förkortningar som CX, CXM, CRM, MA/Marketing Automation, CMS, e-handel, kundupplevelsehantering och klassiska publiceringssystem. Martin Edenström har en bakgrund på Capgemini där han arbetat med CX, martech och digital marknadsföring.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter