PRESSMEDDELANDE 2021-01-22

Storslam för Consid i Svenska Designpriset

Det blev guldregn över Consid i Svenska Designpriset. Inte mindre än tre av de vinnande bidragen var kampanjer för Consids kunder. Det handlar om reklamfilmen Morakniv Classic, Wallpaper magazine för Boråstapeter och Wallenstams nya identitet.

-Vilket styrkebesked. Det är fantastiskt att juryn och alla som röstat också tycker att våra kampanjer sticker ut. Jag tycker att det är extra roligt att det handlar om prestigevarumärken, säger Peter Hellgren vd för Consid.

Peter Hellgren, vd Consid
Peter Hellgren, vd Consid

Svenska Designpriset är en årlig tävling i grafisk kommunikation och design. Sveriges bästa grafiska designers för print, webb samt mobil prisas under en ceremoni på Moderna Museet. I år hölls galan digitalt. Svenska Designpriset är 50 procent juryns röster och 50 procent folkets röster. Priset instiftades under Designåret 2005.

Consid hade i år fem bidrag nominerade.

I kategorin Redaktionellt/Magasin/print vann Wallpaper Magazine “För en välavvägd stilren design i typografi och bild som även tillåts rymma till vitala, utmanande och fängslande domäner.”

Carol Engliund
Carol Englund

 – Vi ville visa upp tapeter i ett nytt sammanhang och vi fick utrymme att verkligen ta ut svängarna kreativ, då det är som roligast att jobba med design och kommunikation. Ett annat företag i liknande storlek som Boråstapeter hade kanske valt att göra en traditionell produkt, men Boråstapeter gick all in på att göra ett redaktionellt magasin med massor av både oväntat och inspirerande innehåll, säger Carol Englund, Art Director på Consid.

Wallenstam behövde en ny identitet och då vände sig bolaget till Consid och Cecilia Hellichius, client director på Paradigm, Consids varumärkesbyrå.

Ceclila Paradigm
Cecilia Hellichius på Paradigm.

-Myran som symbol har varit en del av Wallenstams logotyp och varumärke sedan 1950- talet och det var med stor respekt vi närmade oss uppgiften att göra om en så välkänd symbol. Det är fantastiskt kul att se resultatet och den nya logotypen runt om i stan på flaggor, skyltar, kontor och butiker, säger Cecilia Hellichius.

Filmen om Morakniv Classic vann kategorin Rörlig Bild Reklam.

-Att få hantera ett sådant starkt varumärke som Morakniv Classic har varit fantastiskt utmanande och spännande. Jag tycker att vårt team har hittat rätt ton i filmen och att vi lyckats förmedla känslan i denna svenska tradition, säger Douglas Lindewall vd på Consid Communication.

De vinnande bidragen är:
  • Kategori Identitet Redesign: Grafisk identitet för Wallenstam. “För påminnelsen om att ett genomtänkt ”myrsteg” kan bli ett sjumilakliv. Det här är en redesign som är elegant, stilren och samtidigt full av liv. Juryn lyfter på hatten.”
  • Kategori Redaktionellt/Magasin/print: Wallpaper Magazine “För en välavvägd stilren design i typografi och bild som även tillåts rymma till vitala, utmanande och fängslande domäner.”
  • Kategorin Rörlig Bild Reklam: Morakniv Classic – tillsammans med Kojan Film. “För en känsla och ett knivskarpt hantverk som imponerar. Får en produkt från 1891 att kännas inbjudande modern.”

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30