Pressmeddelande – 23 nov 2021

Succé för Consids egen e-sportturnering

PRESSMEDDELANDE 2021-11-23

Utvecklare från Fostira i Sundsvall knep förstaplatsen i Consids Rocket League-turnering i helgen. Med maxat deltagarantal blev Consid Nord Open en succé.

– Det har varit en riktigt spännande tävlingsomgång med hög nivå på de deltagande lagen, konstaterar Mikael Söderman, turneringsgeneral och konsultchef på Consid i Gävle.

Rocket League är ett slags fotbollsspel för bilar som kommit att bli omåttligt populärt, och motorerna gick varma när ett lag bestående av utvecklare från Fostira i Sundsvall kammade hem förstaplatsen under söndagen. På andra plats kom ett mixat lag med utvecklare från Permobil i Sundsvall och QA Engineer från Nexer, medan utvecklare från Tretton37 i Borlänge knep tredjepriset. Totalt har 30 matcher spelats under tävlingsperioden 13–21 november och dessa har streamats och kommenterats live på Consids Twitch-kanal.

– Vi visste inte riktigt på förhand hur stort intresset skulle vara, men det överträffade alla våra förväntningar – förutom alla anmälda lag tittade över 500 personer på matcherna och det var fullt ös i chatten, säger Mikael Söderman.

Alla personer verksamma inom IT har varit välkomna att anmäla ett lag. Sammanlagt 16 lag deltog – vilket också var maxantalet. Allt som allt tävlade 50 personer i turneringen som är ett led i Consids arbete med att stötta e-sporten i Sverige.

– Målet med tävlingen var att ha kul tillsammans och det hade vi verkligen, säger Mikael Söderman.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig