2021-05-06

Succé för ny hållbarhetswebb för barn

Succé för ny hållbarhetswebb för barn

I dagarna har Mittavtryck.se haft nypremiär och webben är redan en succé. Tanken med sajten är att lära så många som möjligt om källsortering, återvinning, och kretslopp. Fokus ligger framför allt på barn och unga.

Sopsamlamonster, Nova-kras
Sopsamlamonster, Nova-kras

Webbplatsen är anpassad efter vilken ålder besökaren har. Ny målgrupp är förskola- och lågstadiebarn som får Sopsamlarmonster som guider. Förskolor och lågstadier  använder sig av funktionen Monsteråret som handlar om ”Sopsamlarmonster” – monster som presenterar olika uppgifter varje månad, t.ex. kan vara att samla batterier eller andra föremål.

-Det hela känns lättnavigerat och av att döma från den feedback vi får upplever även användarna detta. Mycket positivt är också att ”Monsteråret”, som vi producerar varje år där pedagoger och lärare loggar in på sin medlemssida, nu är enklare för oss redaktörer att uppdatera varje år, säger Matilda Ehnberg, miljöpedagog på Hässleholm Miljö.

Konceptet har spridit sig i hela Sverige och i Norden. I dagsläget tillkommer drygt 100 nya användare per månad.

– Arbetet med att ta fram en ny hemsida kändes inledningsvis stort och övermäktigt, vi har fått ett resultat som vi känner oss väldigt nöjda med. Samarbetet genom hela projektet har bidragit till att arbetet både varit roligt och gått smidigt, säger Emma Krantz, kommunikatör på Hässleholm Miljö.

Det är it- och kommunikationsföretaget Consid som vidareutvecklat webben, på den nyvalda plattformen Sitevision. Fokus har legat på tillgänglighetskraven och användarvänligheten. Till skolwebben önskade Hässleholm Miljö att få in lekfullhet och att göra den mer tilltalande för både barn och vuxna.

-Det har varit roligt att jobba på ett uppdrag med så mycket färg och form; att få blanda lekfullhet med nytta! Att kunna bidra till att skapa medvetenhet hos barn och ungdomar om vad de kan göra för att minska sin miljöpåverkan känns väldigt bra. Att dessutom ha gjort denna viktiga webbplats användbar för alla människor känns också helt fantastiskt. Jag känner mig jättestolt över resultatet, säger Consids Ellinor Hallett, projektledare i projektet.

Hässleholm Miljö AB ägs av Hässleholms kommun och behandlar och återvinner avfall från hushåll, industri och andra verksamheter, producerar och levererar fjärrvärme i Hässleholm och Tyringe samt ansvarar för att leverera kranvatten och hantera spill- och dagvatten. Hässleholm Miljö sköter även kommunens drift av vattenverk, reningsverk, pumpstationer och allmänna VA-ledningar.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter