2023-03-06

Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

Fredrik Därthprojektledare och digital strateg på Consid Kalmar.
Fredrik Därth projektledare och digital strateg på Consid Kalmar.

Sedan 1924 har Elitfönster levererat fönster till hela Sverige. Från norr till söder har bolaget försett slott somkoja med högkvalitativa fönster som lever länge i både ur och skur. Elitfönster har alltid följt med sin samtid med innovativa digitala hjälpverktyg så som ”Bygg Ditt Fönster” och ”Energiräknaren”. Nästa steg var att skapa en modern och lättnavigerad hemsida med synergier mellan deras olika varumärkesplattformar. Något som blev verklighet när företaget lanserade sin nya webbplats för drygt en månad sedan.

– Ambitionen har alltid varit att vi vill göra det enkelt och tryggt för våra kunder att köpa fönster. På vår nya webb kan fönsterspekulanten på ett enkelt och effektivt sätt hitta både information och inspiration om allt som har med fönster att göra. Något som vi redan har fått väldigt positiva reaktioner på, säger Emma Kikson, affärsutvecklare och projektledare på Elitfönster.

Den mer konsumentinriktad och användarvänliga plattformen har snabbt fått många positiva reaktionerna. Antalet leads som Elitfönster får in via sin hemsida har ökat med hela 500% på bara några veckor och prestandan på hemsidan är märkbart bättre. Projektet genomfördes tillsammans med it- och kommunikationsbolaget Consid som arbetat nära med Elitfönster genom hela projektet. Med noggrant genomförda förstudier och kravarbete diskuterades önskade effekter och resultat som sedan förverkligades i den webbplats som nu lanserats.

– Målet var tydligt, man ville bygga Elitfönsters varumärke som marknadsledande, bygga ett verktyg för att kunna generera fler konkreta leads till återförsäljare och göra det enklare för slutkonsumenten att hitta rätt information och inspiration. Det har varit en noggrann och oerhört bra genomförd process från start till mål, säger Fredrik Därth, digital strateg och projektledare på Consid.

Nyckeln till framgång, menar både Emma Kikson och Fredrik Därth, finns i teamets breda kompetens samt den positiva energi och driv som skapats mellan de båda parterna.

– Consid gjorde extremt tydliga user story-uppsättningar och det fanns en stark överstämmande bild från början, vilket gör att man jobbar ihop mot samma mål. Samarbetet har varit nyckeln. Det har varit en tight grupp och ett oerhört fokuserad arbete som gjort det otroligt roligt att genomföra och jag är redan taggad på fler projekt likt detta, säger Emma Kikson.

Kommer det fler projekt i framtiden?

– Vi får se vad som sker i framtiden. Men det känns oavsett kul att inför framtida projekt kunna visa på något konkret med bra resultat och ett värde i att investera i en bra kravställning från början för att kunna hålla högt tempo under hela implentationsprocessen, säger Fredrik Därth

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter