Pressmeddelande - 06 mar 2023

Succé-lansering av Elitfönsters nya webb - leads ökade med 500%

Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

Sedan 1924 har Elitfönster levererat fönster till hela Sverige. Från norr till söder har bolaget försett slott somkoja med högkvalitativa fönster som lever länge i både ur och skur. Elitfönster har alltid följt med sin samtid med innovativa digitala hjälpverktyg så som ”Bygg Ditt Fönster” och ”Energiräknaren”. Nästa steg var att skapa en modern och lättnavigerad hemsida med synergier mellan deras olika varumärkesplattformar. Något som blev verklighet när företaget lanserade sin nya webbplats för drygt en månad sedan.

– Ambitionen har alltid varit att vi vill göra det enkelt och tryggt för våra kunder att köpa fönster. På vår nya webb kan fönsterspekulanten på ett enkelt och effektivt sätt hitta både information och inspiration om allt som har med fönster att göra. Något som vi redan har fått väldigt positiva reaktioner på, säger Emma Kikson, affärsutvecklare och projektledare på Elitfönster.

Den mer konsumentinriktad och användarvänliga plattformen har snabbt fått många positiva reaktionerna. Antalet leads som Elitfönster får in via sin hemsida har ökat med hela 500% på bara några veckor och prestandan på hemsidan är märkbart bättre. Projektet genomfördes tillsammans med it- och kommunikationsbolaget Consid som arbetat nära med Elitfönster genom hela projektet. Med noggrant genomförda förstudier och kravarbete diskuterades önskade effekter och resultat som sedan förverkligades i den webbplats som nu lanserats.

– Målet var tydligt, man ville bygga Elitfönsters varumärke som marknadsledande, bygga ett verktyg för att kunna generera fler konkreta leads till återförsäljare och göra det enklare för slutkonsumenten att hitta rätt information och inspiration. Det har varit en noggrann och oerhört bra genomförd process från start till mål, säger Fredrik Därth, digital strateg och projektledare på Consid.

Fredrik Därth projektledare på Consid.
Fredrik Därth projektledare på Consid.

Nyckeln till framgång, menar både Emma Kikson och Fredrik Därth, finns i teamets breda kompetens samt den positiva energi och driv som skapats mellan de båda parterna.

– Consid gjorde extremt tydliga user story-uppsättningar och det fanns en stark överstämmande bild från början, vilket gör att man jobbar ihop mot samma mål. Samarbetet har varit nyckeln. Det har varit en tight grupp och ett oerhört fokuserad arbete som gjort det otroligt roligt att genomföra och jag är redan taggad på fler projekt likt detta, säger Emma Kikson.

Kommer det fler projekt i framtiden?

– Vi får se vad som sker i framtiden. Men det känns oavsett kul att inför framtida projekt kunna visa på något konkret med bra resultat och ett värde i att investera i en bra kravställning från början för att kunna hålla högt tempo under hela implentationsprocessen, säger Fredrik Därth

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Dagens Opinion
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens Opinion rapporterar om Consids AI-erbjudande

  2 dagar sedan

  Dagens Opinion rapporterar om Consids kommunikationserbjudande och hur det senaste inom AI påverkar erbjudandet. 

  Consid i NWT.
  Pressmeddelande, Sverige

  NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

  2023-03-15

  NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att "vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet". Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

  Hamburg
  Pressmeddelande, Sverige

  Rekordetablering av Consid i Hamburg

  2023-03-14

  Consid har fått en fantastisk start med sin expansion till Hamburg, Tyskland. Med en dedikerad försäljningschef och ett team på cirka 20 anställda är företaget redo att göra en varaktig inverkan på den tyska marknaden.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  IDG: Hon ska leda Consids nya datasatsning

  2023-03-13

  Bland de senaste “branschflyttarna” riktar IDG.se och Computer Sweden strålkastarljuset på Consids topprekrytering och datasatsning. Carolina Mohlin är ett välkänt namn med över 15 års erfarenhet inom it- och konsultbranschen, inklusive ledande roller på Advectas och Capgemini. 

  Consid flyttar in i SEB-palatset
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

  2023-03-10

  Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen

  2023-03-09

  It- och kommunikation bolaget Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen. Uppdraget avser Agilt konsultstöd för Microsoft Dynamics CRM och blir ytterligare ett avtal i ett redan fyra år långt samarbete. Avtalet löper över fyra år med ett totalt värde på 60 000 000 kronor.

  Sundsvalls kommun
  Pressmeddelande, Sverige

  Sundsvalls kommun i topp bland webbar

  2023-03-08

  Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

  Västerbottens-kurriren om Consids etablering i Umeå
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Snabbt växande bolag till Umeå – ”Ser en enorm potential”

  2023-03-07

  Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

  Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
  Pressmeddelande, Sverige

  Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

  2023-03-06

  Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

  Tord Strømdal i Corren
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  Corren uppmärksammar Consids Ukrainasatsning

  2023-03-02

  Tidningen Corren skriver ett långt reportage om Consids satsning för att stötta Ukraina. I reportaget porträtteras Tord Strømdal, projektledare och verksamhetsarkitekt på Consid i Linköping.

  Carolina Mohlin, business line manager för Data & Insights
  Pressmeddelande, Sverige

  Carolina Mohlin ny Business Line Manager när Consid storsatsar

  2023-03-01

  Consid storsatsar på Data & Insight och rekryterar erfarna Carolina Mohlin som ny Busniess Line Manager. Consid har länge jobbat med kunder inom områden som digital transformation, Cloud-tjänster, App-utveckling, IoT och AI. Nu ska Consid, med Carolina Mohlin i spetsen, hjälpa kunderna att ta ytterligare ett steg 

  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  JP uppmärksammar att Peter Hellgren är mäktigast inom tech

  2023-02-28

  Jönköpings Posten uppmärksammar att Consids vd, Peter Hellgren, utnämnts till en av de mäktigaste inom tech i Sverige. 

  Ladda fler