2023-03-27

Succéartad start för Consid i Köpenhamn

Etableringen av Consid i Danmark har gått långt över förväntan. Nu är Sveriges bästa arbetsgivare redo att accelerera ytterligare – och knipa positionen även i grannlandet.

Sedan hösten 2022 finns det svenska it-företaget Consid även i Danmark och etableringen hos lillebror har på kort tid nått rekordnivåer. Redan efter ett knappt halvår har Köpenhamnskontoret anställt ett 20-tal personer, med ytterligare ett gäng på gång. Målet är 40 anställda innan årsskiftet.

– Vi vill minst vara 40 och känner att det absolut inte är en omöjlig siffra. Vi har ett otroligt målmedvetet och ambitiöst team som jobbar på med vår rekordartade tillväxtsetablering nere i Köpenhamn och Danmark, säger Carl Hagberg som ansvarar för Consids etablering i Danmark.

 

Carl Hagberg
Carl Hagberg, Consid. 

Ambitionen är att även öka omsättningen till att kunna stänga 2023 med 40 miljoner. Målsättningen är möjlig tack vare den redan snabba etableringen och tillväxten.

Christoffer Thiel är säljansvarig i Danmark och berättar att man fått ett varmt välkomnande på andra sidan Öresund och att marknaden är redo för ett företag som Consid. Köpenhamn har gett företaget en bra plattform för vidare utveckling och ytterligare expansion.

Att Consids modell fungerat bra i Sverige ger självförtroende på den nya marknaden. Men Carl Hagberg är noga med att påpeka att man lagt stor vikt vid att anpassa företaget till den danska kulturen för att fortsätta vara det lokala konsultbolaget. Kombinationen har gjort att Consid sticker ut som varumärke och arbetsgivare.

– Det märks tydligt på marknaden att vi är en uppstickare som sträcker ordentligt på oss hos både kunder & konsulter och kort sammanfattat så har vi hittat hem men vi ska vidare, säger han.

Consid grundades för 22 år sedan och har de senaste åren sett en dramatisk tillväxt. Under 2022 anställdes över 500 personer i företaget och kontor öppnades i både Tyskland och Danmark. Omsättningen för helåret 2022 landar på över 2,1 miljarder SEK – en ökning med nära 40 procent.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter