Pressmeddelande - 27 sep 2022

Succéetablering för Consid i Norge

PRESSMEDDELANDE 2022-09-27

It-företaget Consids expansion till Norge har blivit en succé. Efter bara ett halvår har kontoret redan ett 30-tal anställda och ytterligare ett tiotal är på väg in.

-Det har gått över all förväntan. Vi hade räknat med en stabil etablering, men att vi redan nu skulle ha anställt nära 30 personer hade vi aldrig trott, säger Steffen Breen, som är chef för Consids kontor i Oslo.

Det råder skriande kompetensbrist i Norge och it-branschen är speciellt drabbad. Norska regeringen har satsat hundratals miljoner kronor på att stärka och bygga ut landets it-infrastruktur. Det handlar bland annat om Altinn, en offentlig inrapporteringsportal, NAV, som motsvarar Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, och Polisen. It-satsningarna i den offentliga sektorn är mycket stora och långsiktiga i Norge och de är dessutom uppbackade av den enorma oljekassan. Samtidigt är det för få som utbildas inom it- och tech. Trots det har Steffen Breen inte stött på några problem med rekryteringen.

Steffen Breen kontorsansvarig Consid Norge
Steffen Breen kontorsansvarig Consid Norge.

-Trots mycket hård konkurrens har vi lyckats rekrytera starka konsulter. Jag tror att det har att göra med att Consid är ett så starkt och stabilt företag i Sverige. Med 20 år i bagaget och en genomsnittlig tillväxt runt 25-30procent per år är Consid en bra arbetsgivare,  säger Steffen Breen.

Consid omsätter över 1,5 miljarder SEK årligen och har över 1 500 anställda. Nyligen utsågs Consid till Sveriges Bästa Arbetsgivare och Dagens Industri har prisat Consid nio år på raken som ett av Sveriges snabbast växande företag.

Flera storkunder fanns redan med in i etableringen i Norge – och många fler har tillkommit.

– För oss är det viktigt att finnas på plats nära våra kunder. Vi är ett företag som syns och hörs, säger Steffen Breen.

Consid är ett av Nordens snabbast växande företag med kontor i ett 30-tal städer i främst Sverige och Norge. Företaget erbjuder konsulttjänster inom it, kommunikation och affärsutveckling. När Consid skulle fortsätta sin expansion var Norge ett naturligt val. Det var framför allt en stark efterfrågan från kunderna som avgjorde, men också de stora möjligheterna till starka rekryteringar.

Steffen Breen är själv nyrekryterad till Consid. Han kommer närmast från Dynamicweb Software där han var landansvarig. Han har arbetat med försäljning och marknadsföring i olika ledande positioner i över tio år.

Under hösten kommer Steffen Breen att anställa ytterligare ett tiotal personer, främst inom .NET, systemutveckling och systemarkitektur – klassiska it-jobb.

-Hösten kommer att bli mycket spännande. Dels med alla nya kunder, men också med att bygga upp ett stabilt gäng här i Norge, säger Steffen Breen.

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2 dagar sedan

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Dagens industri
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens industri om Consid: De är bäst i Sverige

  2022-11-17

  Hur väl arbetsgivare lever upp till sina medarbetares förväntningar är en viktig måttstock för trivsel. Årets lista över Sveriges bästa arbetsgivare toppas för andra året i rad av konsultbolaget Consid.

  Ladda fler