2022-09-27

Succéetablering i Norge

PRESSMEDDELANDE 2022-09-24

Årets Consid Gefle IF Award går till mittfältaren Maja Westling som spelar i Gefle IF:s damlag. Stipendiet delades ut på Gavlevallen i helgen för att uppmärksamma kvinnliga förebilder inom sporten.

Det är tredje året i rad som Consid och Gefle IF delar ut stipendiet Consid Gefle IF Awards. Stipendiet tilldelas en flick- eller damlagsspelare som genom sin sportslighet och laganda är ett föredöme för andra klubbmedlemmar. Motiveringen till årets vinnare Maja Westling lyder:

Hon är en förebild både på planen och i omklädningsrummet. Hon vill alla väl i alla lägen, men är samtidigt inte rädd att säga ifrån när det behövs. Hon är en sann förebild!

Maja Westling
Maja Westling.

-Det är väldigt roligt att få dela ut stipendiet till Maja. Hon är en sann förebild som visar vägen för nästa generations fotbollsdamer. Genom stipendiet ”Consid Gefle IF Awards” vill vi lyfta kvinnliga förebilder i klubben som utmärker sig både på och utanför planen. Maja är klockren, säger Consids kontorschef i Gävle, Therese Murdock, som delade ut priset före matchen i lördags.

It-bolaget Consid finns på 37 orter runtom i landet och etablerades i Gävle 2019. Bolaget arbetar aktivt med inkludering och mångfald och vill vara en förebild när det kommer till jämställdhet. En del i det arbetet är att få fler kvinnor till IT-branschen men även att lyfta kvinnliga förebilder genom initiativ som till exempel Consid Gefle IF Awards. Consids jämnställdhetsplattform ligger till grund för stipendiet som har tagits fram tillsammans med Gefle IF.

Det är Gefle IF som, tillsammans med it-företaget Consid, utser stipendiaten. Ledarna i klubben nominerar tre spelare och skickar sedan en motivering till Consid. Consid utser därefter vinnaren i diskussion med klubben. Tanken är att stipendiet ska gå till en spelare i Gefle IF som verkar för en inkluderande kultur i laget och föreningen, både på och utanför planen.

-Jämställdhet är något som vi på Consid alltid vill ska vara en självklarhet. Att lyfta kvinnliga förebilder är en del i ett mycket större arbete som vi jobbar med dagligen. Genom Consid Gefle IF Award vill vi bidra till ett mer inkluderande klimat och vi är väldigt stolta över att för tredje året få dela ut stipendiet till en kvinnlig förebild, säger Peter Hellgren, VD Consid.

Tidigare stipendier har delats ut till Alva Skoglund, 2021, och Ebba Gavlén, 2020.

Stipendiet är på 5000 kronor.

 

 

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter