2023-03-08

Sundsvalls kommun i topp bland webbar

Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson.

– Vi är såklart riktigt stolta över att ha kunnat hjälpa Sundsvalls kommun upp till toppen i rankingen av de bästa webbplatserna. Mätningen gäller tillgänglighet, hastighet, integritet och säkerhet, säger Alexander Gustafsson, affärsutvecklingsansvarig för Sitevision på Consid.

Webperf utvärderar samhällsviktiga webbplatser sedan 2004 för att se att de följer god praxis. Bland annat testar Webperf kvaliteten på webbens frontend-kod, tillgänglighet, integritet, hastighet och sökoptimering. I topp ligger Piteå kommun, tätt följt av Sandviken. På tredje plats, med 4.62 av 5 möjliga kommer Sundsvalls kommun.

– Tillgänglighet och prestanda har blivit allt viktigare och det är otroligt viktigt att kommunernas webbar följer praxis. Det viktigaste är att man testar av webbplatsen ordentligt med hjälp av de skanningsverktyg som finns tillgängliga. Det gäller alla kategorier såsom tillgänglighet, prestanda, integritet och säkerhet och SEO, säger Robin Törn som är utvecklare på Consid.

Även Eskilstuna kommun placerar sig i toppen.

Vi har jobbat med många av Sveriges kommuner länge och det är fantastiskt roligt att se att det vi levererar är av yttersta kvalitet, säger Alexander Gustafsson., säger Alexander Gustafsson.

 

Se gärna hela rankingen här.

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter