2018-10-30

Supergasellen tar till en offensiv tillväxtstrategi

Consid har under de senaste sju åren haft en stadig tillväxt på 30% och för bara några veckor sedan meddelade man att man öppnar ytterligare ett kontor i Karlskrona. Nu verkar IT-gasellen växla upp tillväxttakten ytterligare i och med sitt senaste förvärv från konkurrenten Acando. Simon Hoof, senast managementkonsult med specialisering inom tillväxtstrategi, kliver nu på framgångståget som förvärvs- och etableringsansvarig.

För bara några veckor sedan meddelade Consid att de öppnar sitt sjuttonde kontor i och med en nyetablering i Karlskrona. Företaget har under det senaste sju åren haft en stadig tillväxt på över 30%, vilket gjort att de blivit utsedda till Gasell- och Superföretag i lika många år – en unik prestation sett till IT-konsultens storlek. Nu verkar Consid växla upp tillväxttakten ytterligare med deras senaste förvärv från branschkollegan Acando, då Simon Hoof rekryteras som ny förvärvs- och etableringsansvarig. Hoof har senast arbetat som managementkonsult med fokus på att driva just omsättningstillväxt.

– Att kunna fokusera all min kraft på ett bolag där jag både kan ta fram strategin och exekvera på densamma känns riktigt kul. Jag ser fram emot att med min bakgrund strukturera processen att driva tillväxt och jag ser fram emot att påverka och skapa förutsättningar för Consids framtid. Jag har följt företaget från håll länge nu och ser fram emot att hoppa in i det entreprenöriella bolag som jag anser idag är Sveriges främsta inom IT. Att ledningen dessutom förstått vikten av god företagskultur och verkligen satsar på individen gör mig motiverad.

Hoof understryker ytterligare den offensiva framtidstro ledningen på Consid besitter:

– Jag gillar Peter Hellgrens visioner för bolaget, kring hur han ska bygga Sveriges mest framgångsrika konsultbolag. När jag fick möjligheten att vara en väsentlig spelare i den visionen kändes beslutet självklart.

Consid har de senaste fyra åren gjort fyra uppköp; Linköpingsbaserade How Solutions under 2014, Uppsalabaserade Imentum hösten 2016, fullservicebyrån Ariom i Linköping våren 2016 och app-utvecklingsbolaget Appcorn i Blekinge våren 2018. Peter Hellgren, vd och grundare på Consid, menar att företaget nu ska växla upp tillväxttakten ytterligare genom förvärv och parallellt koncentrera resurser till bolagets employer branding-arbete som bevisligen blivit en enorm konkurrensfördel i branschen.

– Vi har nu fått bevisat ett flertal gånger att vi får ut en bra effekt av bolagen vi köper. Vi har ett välpaketerat tillvägagångssätt för att få maximal integration och goda resultat redan år ett. Vi har fortsatt ett maskineri för organisk tillväxt som vi är stolta över, men för att möta kundernas efterfrågan och ge bränsle åt vår vision är det viktigt att kontinuerligt också satsa på förvärv och nyetableringar, framförallt när vi blickar internationellt, säger Hellgren.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter