2023-02-22

Sveriges bästa företag i e-sport ska koras

PRESSMEDDELANDE  2022-02-22

Det har blivit dags att utse företaget med de bästa e-sportarna. Swedish Corporate Esports Championship 2023, även kallat Företags-SM i E-sport, spelas mellan den 17-20 april. I prispotten finns vinster värda 70 000 kronor.

– Förra året deltog ett 30-tal lag och i år ser det ut att kunna bli fler. Vi har flera lag som återkommer och det kommer minst sagt bli en hård kamp om vinsten, säger Joakim Andersson, projektledare för SCEC 2023, på it och kommunikationsföretaget Consid.

Det är Consid som arrangerar mästerskapet. Samtliga företag i Sverige är inbjudna att delta. Det enda som krävs är ett lag om tre eller fem personer från samma företag som är redo att representera företaget i SCEC 2023. Nytt för i år är att mästerskapet utökats till två spel. Utöver Rocket League kan man i år även tävla i Counter Strike: Global Offensive.

– Det känns fantastiskt roligt att mästerskapet har vuxit sig ännu större. Vi har redan fått mycket positiv respons kring att vi adderar CS:GO som spel och nu vill man bara att det ska bli april så vi får kora Sveriges bästa företag i de båda spelen, säger Joakim Andersson.

Joakim Andersson Consid Göteborg
Joakim Andersson Consid Göteborg

I fjol avgjordes SCEC för första gången. Det var en fartfylld turnering med en jämn kamp till slutet. Tre lag tog sig upp på prispallen, där spelutvecklingsbolaget Rovio, som bland annat ligger bakom spelsuccén Angry Birds, slutade på en tredjeplats. Näst högst upp på prispallen slutade Consid, medan förstaplatsen kneps av ingen mindre än Region Kalmar med laget ”Kama Ocket”. Vinnarlaget bestående av Christoffer Olausson, Lukas Åteg och Linus Hult kommer även att delta i årets mästerskap i jakten på att försvara sin titel.

– Vi ser framemot att vara med och försvara vår titel. Vi har spelat en del sedan förra året men inte varit med i några andra tävlingar så det är på tiden att tävla ingen. Jag tror vi har goda chanser på vinst även i år, säger Lukas Åteg.

Årets mästerskap pågår under fyra dagar mellan den 17-20 april. Samtliga matcher spelas digitalt med start kl. 17:30. På finaldagen den 20 april spelas finalerna i båda spelen och matcherna livesänds via Consids Twitch-kanal. Programledaren för kvällen är Simon Zachrisson och tillsammans med honom kommer flera experter inom Rocket-Leauge och CS:GO finnas med som kommentatorer.

– Det jag ser fram emot allra mest är såklart att få se lika jämna och välspelade matcher som i förra årets mästerskap. Sen är jag kanske lite extra spänd på att se vilken nivå lagen i CS:GO håller i och med att det är första året det spelas, säger Mikael Söderman, kommentator och medarrangör av SCEC.

Mikael Söderman, konsultchef på Consid i Gävle
Mikael Söderman, konsultchef på Consid i Gävle

Förutom äran och den prestigefulla SCEC-pokalen, delas en prispott värd totalt 70,000 kronor ut i samband med finalspelet.

Det är kostnadsfritt att anmäla sig. Läs mer om mästerskapet här.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter