Pressmeddelande - 22 feb 2023

Sveriges bästa företag i e-sport ska koras

PRESSMEDDELANDE  2022-02-22

Det har blivit dags att utse företaget med de bästa e-sportarna. Swedish Corporate Esports Championship 2023, även kallat Företags-SM i E-sport, spelas mellan den 17-20 april. I prispotten finns vinster värda 70 000 kronor.

– Förra året deltog ett 30-tal lag och i år ser det ut att kunna bli fler. Vi har flera lag som återkommer och det kommer minst sagt bli en hård kamp om vinsten, säger Joakim Andersson, projektledare för SCEC 2023, på it och kommunikationsföretaget Consid.

Det är Consid som arrangerar mästerskapet. Samtliga företag i Sverige är inbjudna att delta. Det enda som krävs är ett lag om tre eller fem personer från samma företag som är redo att representera företaget i SCEC 2023. Nytt för i år är att mästerskapet utökats till två spel. Utöver Rocket League kan man i år även tävla i Counter Strike: Global Offensive.

– Det känns fantastiskt roligt att mästerskapet har vuxit sig ännu större. Vi har redan fått mycket positiv respons kring att vi adderar CS:GO som spel och nu vill man bara att det ska bli april så vi får kora Sveriges bästa företag i de båda spelen, säger Joakim Andersson.

Joakim Andersson Consid Göteborg
Joakim Andersson Consid Göteborg

I fjol avgjordes SCEC för första gången. Det var en fartfylld turnering med en jämn kamp till slutet. Tre lag tog sig upp på prispallen, där spelutvecklingsbolaget Rovio, som bland annat ligger bakom spelsuccén Angry Birds, slutade på en tredjeplats. Näst högst upp på prispallen slutade Consid, medan förstaplatsen kneps av ingen mindre än Region Kalmar med laget ”Kama Ocket”. Vinnarlaget bestående av Christoffer Olausson, Lukas Åteg och Linus Hult kommer även att delta i årets mästerskap i jakten på att försvara sin titel.

– Vi ser framemot att vara med och försvara vår titel. Vi har spelat en del sedan förra året men inte varit med i några andra tävlingar så det är på tiden att tävla ingen. Jag tror vi har goda chanser på vinst även i år, säger Lukas Åteg.

Årets mästerskap pågår under fyra dagar mellan den 17-20 april. Samtliga matcher spelas digitalt med start kl. 17:30. På finaldagen den 20 april spelas finalerna i båda spelen och matcherna livesänds via Consids Twitch-kanal. Programledaren för kvällen är Simon Zachrisson och tillsammans med honom kommer flera experter inom Rocket-Leauge och CS:GO finnas med som kommentatorer.

– Det jag ser fram emot allra mest är såklart att få se lika jämna och välspelade matcher som i förra årets mästerskap. Sen är jag kanske lite extra spänd på att se vilken nivå lagen i CS:GO håller i och med att det är första året det spelas, säger Mikael Söderman, kommentator och medarrangör av SCEC.

Mikael Söderman, konsultchef på Consid i Gävle
Mikael Söderman, konsultchef på Consid i Gävle

Förutom äran och den prestigefulla SCEC-pokalen, delas en prispott värd totalt 70,000 kronor ut i samband med finalspelet.

Det är kostnadsfritt att anmäla sig. Läs mer om mästerskapet här.

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Dagens Opinion
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Dagens Opinion rapporterar om Consids AI-erbjudande

  2 dagar sedan

  Dagens Opinion rapporterar om Consids kommunikationserbjudande och hur det senaste inom AI påverkar erbjudandet. 

  Consid i NWT.
  Pressmeddelande, Sverige

  NWT rapporterar om Consids unika företagskultur

  2023-03-15

  NWT publicerar ett omfattande reportage om Consids unika företagskultur. I artikeln kan man läsa att "vägen till framgång är medarbetare som trivs på jobbet". Följ med reportern på ett besök i det gamla postkontoret i Karlstad.

  Hamburg
  Pressmeddelande, Sverige

  Rekordetablering av Consid i Hamburg

  2023-03-14

  Consid har fått en fantastisk start med sin expansion till Hamburg, Tyskland. Med en dedikerad försäljningschef och ett team på cirka 20 anställda är företaget redo att göra en varaktig inverkan på den tyska marknaden.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  IDG: Hon ska leda Consids nya datasatsning

  2023-03-13

  Bland de senaste “branschflyttarna” riktar IDG.se och Computer Sweden strålkastarljuset på Consids topprekrytering och datasatsning. Carolina Mohlin är ett välkänt namn med över 15 års erfarenhet inom it- och konsultbranschen, inklusive ledande roller på Advectas och Capgemini. 

  Consid flyttar in i SEB-palatset
  Pressmeddelande, Sverige

  Consid flyttar in i SEB-palatset i Örebro

  2023-03-10

  Det K-märkta marmorhuset mitt i city har i 110 år tjänat som bank, nu väntar ett nytt kapitel ihop med it- och kommunikationsbolaget Consid. Flyttbilarna är lastade och inredningen nedplockad. Tidigt 2024 väntas allt vara på plats för den nya hyresgästen.

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen

  2023-03-09

  It- och kommunikation bolaget Consid skriver nytt avtal med Skolinspektionen. Uppdraget avser Agilt konsultstöd för Microsoft Dynamics CRM och blir ytterligare ett avtal i ett redan fyra år långt samarbete. Avtalet löper över fyra år med ett totalt värde på 60 000 000 kronor.

  Sundsvalls kommun
  Pressmeddelande, Sverige

  Sundsvalls kommun i topp bland webbar

  2023-03-08

  Sundsvalls kommuns webbplats är en av Sveriges bästa kommunala webbplatser. Det visar en jämförelse som Webperf gjort av alla svenska kommuners webbplatsers prestanda. Det är it- och kommunikationsbolaget Consid som ligger bakom webben.

  Västerbottens-kurriren om Consids etablering i Umeå
  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Snabbt växande bolag till Umeå – ”Ser en enorm potential”

  2023-03-07

  Nu står det klart att it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Umeå. Inom två år räknar företaget med att ha anställt minst 30 personer.

  Elitfönsters nya kundwebb, mobil och laptop
  Pressmeddelande, Sverige

  Succé-lansering av Elitfönsters nya webb – leads ökade med 500%

  2023-03-06

  Det anrika företaget Elitfönster fortsätter ligga i framkant och befäster sin position som marknadsledande när det kommer till både fönster och innovativt teknikanvändande. På bara några veckor har företagets nya webbplats resulterat i att antalet leads ökat med 500%. Ett kvitto på att nytänkande lönar sig. Vi möter några av personerna bakom succéprojektet för att prata mer om ambitionen, lanseringen och framtiden.

  Tord Strømdal i Corren
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  Corren uppmärksammar Consids Ukrainasatsning

  2023-03-02

  Tidningen Corren skriver ett långt reportage om Consids satsning för att stötta Ukraina. I reportaget porträtteras Tord Strømdal, projektledare och verksamhetsarkitekt på Consid i Linköping.

  Carolina Mohlin, business line manager för Data & Insights
  Pressmeddelande, Sverige

  Carolina Mohlin ny Business Line Manager när Consid storsatsar

  2023-03-01

  Consid storsatsar på Data & Insight och rekryterar erfarna Carolina Mohlin som ny Busniess Line Manager. Consid har länge jobbat med kunder inom områden som digital transformation, Cloud-tjänster, App-utveckling, IoT och AI. Nu ska Consid, med Carolina Mohlin i spetsen, hjälpa kunderna att ta ytterligare ett steg 

  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  JP uppmärksammar att Peter Hellgren är mäktigast inom tech

  2023-02-28

  Jönköpings Posten uppmärksammar att Consids vd, Peter Hellgren, utnämnts till en av de mäktigaste inom tech i Sverige. 

  Ladda fler