Pressmeddelande - 15 feb 2022

Swedish Corporate Esports Championship 2022

PRESSMEDDELANDE 2022-02-15

Det har blivit dags att utse företaget med de bästa e-sportarna. Swedish Corporate Esports Championship 2022, även kallat Företags-SM i E-sport, spelas mellan den 19-23 april och i prispotten finns vinster värda 50 000 SEK.

Joakim Andersson Consid Göteborg
Joakim Andersson, Consid Göteborg

-Det ska bli spännande att se vilket företag som sitter på de bästa e-sportarna. Alla kan anmäla sig och det kommer att bli en mycket hård kamp, säger Joakim Andersson, projektledare för SCEC 2022, på it och kommunikationsföretaget Consid.

Det är Consid, tillsammans med E-sportförbundet SESF, som arrangerar mästerskapet. Samtliga företag i Sverige är inbjudna att vara med. Det enda som krävs är det är tre personer från samma företag som är redo att representera företaget i SCEC 2022.

Mästerskapet pågår under fem dagar, mellan den 19-22 april spelas alla matcher fram till och med kvartsfinaler. På finaldagen, den 23 april, spelas semifinaler och finaler. Mästerskapet sänds vis Consids Twitch-kanal, där finalspelet under lördagen direktsänds från vår studio som gästas av några av Sveriges främsta profiler inom e-sportens värld och erkända Rocket League-experter.

-Mästerskapet spelas i double-eliminationformat, vilket innebär att varje lag är garanterat att spela minst två matcher. Matcherna spelas som bäst av tre spel, där varje spel är 5 minuter, säger Joakim Andersson.

Förutom äran och den prestigefulla SCEC-pokalen, delas en prispott värd totalt 50,000 kr ut i samband med finalspelet. Vinsterna för de tre bästa företagslagen ser ut enligt nedan:

🥇 Första pris: 18,000 kr i presentkort, vinnarhoodies & möjligheten att träffa svenska landslaget i e-sport under en bootcamp.

🥈 Andra pris: 12,000 kr i presentkort & signerade landslagströjor.

🥉 Tredje pris: 6,000 kr i presentkort & signerade landslagströjor.

Fler vinster tillkommer för särskilda prestationer under mästerskapets gång.

SCEC är ett av SESF erkänt svenskt mästerskap och följer förbundets rekommendationer. SESF tillhandahåller SM-tecknet till mästerskapet, utbildar e-sportdomare och tillhandahåller sina rekommendationer. Vinnarna av SCEC 2022 kan därför titulera sig svenska mästare i e-sport.

Det är kostnadsfritt att anmäla sig. Läs mer om mästerskapet här.

 

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  1 dag sedan

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler