2023-04-21

Sveriges bästa företag i e-sport har utsetts

Under gårdagskvällen avgjordes finalerna i SCEC, Företags-SM i e-sport. Efter en intensiv vecka med totalt 80 tävlande lag och över 144 timmar speltid stod fyra lag redo att spela om vinsten. CGI kammade hem förstaplatsen i CS:GO mot LYKO och Nordic Choice Hotels stod som segrare i Rocket Leauge där laget Toxic tog hem en stark andraplacering.

SM-veckan drog igång i måndags. Drygt 400 personer uppdelade i totalt 80 lag har spelat om finalplatserna i Rocket Leauge och CS:GO. Totalt har 144 timmars speltid avverkats och slutligen var Toxic och Nordic Choice Hotels färdiga för final i Rocket Leauge och CGI och LYKO färdiga finalister i CS:GO.

– Det har varit en helt fantastisk vecka med hög nivå på samtliga matcher, flera oväntade vändningar och absolut fantastiska spelupplevelser. Gårdagens finalkväll var inget undantag, säger Anna Edstedt, programledare för SCEC 2023.

Anna Edstedt och Simon Zachrisson, programledare för SCEC 2023
Anna Edstedt och Simon Zachrisson, programledare för SCEC 2023

I finalen av Rocket Leauge, som spelas i bäst av fem matcher, gjorde lagen Toxic och Nordic Choice Hotels upp om vinsten. I båda lagen gick att återfinna riktigt starka spelare. I Toxic fanns en av fjolårets finalister, Stefan, med som spelare och lagkapten för Nordic Choice Hotels var ingen mindre än spelare Gylfen, som vunnit svenska raketligan. Lagen möttes tidigare under veckan i kvalet där Toxic besegrades med 2–0. Nordic Chocie tog sig obesegrade hela vägen fram till finalen och fortsatte där på samma bana och kammade hem vinsten i SCEC 2023 med 3–1.

– Det känns självklart superroligt! Vinsten var inte självklar, det var svårt ändå. Efter 6–2 i andra matchen började vi med en ny strategi där jag började fokusera mer på att sabotera, säger Sir Lambi en av spelarna i Nordic Choice Hotels i vinnarintervjun.

Laget som kammade hem en tredje plats i Rocket League i år var inga mindre än Consid Rouge som kämpade på bra genom hela kvalet. I kvartsfinalen stötte de på tufft motstånd när de fick möta årets vinnare Nordic Chocie Hotels. De tog sig sedan vidare till en semifinal där de mötte årets andra finalister, Toxic, och fick se sig besegrade.

I år hade SCEC även utökats till två spel, utöver Rocket Leauge spelades även CS:GO. Trycket för att vara med och tävla i CS:GO var skyhögt och totalt ställde 70 lag upp i kvalet. Efter kvalveckan hade 70 lag blivit två och under finalkvällen möttes lagen CGI och LYKO.

– CS:GO har blivit lite av en nationalsport i Sverige och det är otroligt roligt att så många lag var med och spelade i kvalet. CGI höll en hög nivå genom hela kvalet, men LYKOs kämparglöd ska verkligen inte underskattas. Båda lagen är helt klart värdiga finalister, säger Simon Zachrisson, programledare för SCEC 2023.

Redan i kvalets tredje match möttes de två finallagen, LYKO och CGI, där LYKO fick se sig besegrade och blev nedknuffade till loser bracket. CGI fortsatte obesegrade genom hela kvalet där de fick spela totalt sex matcher för att ta sig till final, medan LYKO fick spela hela elva matcher. CGI var favorittippade inför gårdagens final men fick kämpa när LYKO höll sig kvar och allt avgjordes i en förlängning där CGI kammade hem vinsten.

– Det var rätt väntat. Det är fjärde titeln vi tar hem, det brukar se ut så här. Det blev onödigt jämt den här gången dock, blir svårt att stänga när man känner att man har det, säger Wallack, lagkapten i CGI i vinnarintervjun.

På tredjeplats i CS:GO hamnade Advania med laget Hellgamers. Advania hade hela tolv lag anmälda i turneringen. Hellgamers tog sig hela vägen till onsdagens semifinal där de besegrades av CGI och fick en andra chans i loser bracket mot årets andra finallag LYKO. LYKO som stod sig stark och Hellgamers fick se sig besegrade och slutade på en bronsplacering.

Resultat i SCEC 2023:

Rocket League

  1. Nordic Choice Hotels: 12,000 kr i presentkort & vinnarhoodies
  2. Toxic: 6,000 kr i presentkort
  3. Consid Rouge: 4,500 kr i presentkort

CS:GO

  1. CGI: 20,000 kr i presentkort & vinnarhoodies
  2. LYKO: 10,000 kr i presentkort
  3. Advania Hellgamers: 7,500 kr i presentkort

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter