Pressmeddelande - 21 apr 2023

Företags-SM i e-sport är avgjort

Under gårdagskvällen avgjordes finalerna i SCEC, Företags-SM i e-sport. Efter en intensiv vecka med totalt 80 tävlande lag och över 144 timmar speltid stod fyra lag redo att spela om vinsten. CGI kammade hem förstaplatsen i CS:GO mot LYKO och Nordic Choice Hotels stod som segrare i Rocket Leauge där laget Toxic tog hem en stark andraplacering.

SM-veckan drog igång i måndags. Drygt 400 personer uppdelade i totalt 80 lag har spelat om finalplatserna i Rocket Leauge och CS:GO. Totalt har 144 timmars speltid avverkats och slutligen var Toxic och Nordic Choice Hotels färdiga för final i Rocket Leauge och CGI och LYKO färdiga finalister i CS:GO.

– Det har varit en helt fantastisk vecka med hög nivå på samtliga matcher, flera oväntade vändningar och absolut fantastiska spelupplevelser. Gårdagens finalkväll var inget undantag, säger Anna Edstedt, programledare för SCEC 2023.

Anna Edstedt och Simon Zachrisson, programledare för SCEC 2023
Anna Edstedt och Simon Zachrisson, programledare för SCEC 2023

I finalen av Rocket Leauge, som spelas i bäst av fem matcher, gjorde lagen Toxic och Nordic Choice Hotels upp om vinsten. I båda lagen gick att återfinna riktigt starka spelare. I Toxic fanns en av fjolårets finalister, Stefan, med som spelare och lagkapten för Nordic Choice Hotels var ingen mindre än spelare Gylfen, som vunnit svenska raketligan. Lagen möttes tidigare under veckan i kvalet där Toxic besegrades med 2–0. Nordic Chocie tog sig obesegrade hela vägen fram till finalen och fortsatte där på samma bana och kammade hem vinsten i SCEC 2023 med 3–1.

– Det känns självklart superroligt! Vinsten var inte självklar, det var svårt ändå. Efter 6–2 i andra matchen började vi med en ny strategi där jag började fokusera mer på att sabotera, säger Sir Lambi en av spelarna i Nordic Choice Hotels i vinnarintervjun.

Laget som kammade hem en tredje plats i Rocket League i år var inga mindre än Consid Rouge som kämpade på bra genom hela kvalet. I kvartsfinalen stötte de på tufft motstånd när de fick möta årets vinnare Nordic Chocie Hotels. De tog sig sedan vidare till en semifinal där de mötte årets andra finalister, Toxic, och fick se sig besegrade.

I år hade SCEC även utökats till två spel, utöver Rocket Leauge spelades även CS:GO. Trycket för att vara med och tävla i CS:GO var skyhögt och totalt ställde 70 lag upp i kvalet. Efter kvalveckan hade 70 lag blivit två och under finalkvällen möttes lagen CGI och LYKO.

– CS:GO har blivit lite av en nationalsport i Sverige och det är otroligt roligt att så många lag var med och spelade i kvalet. CGI höll en hög nivå genom hela kvalet, men LYKOs kämparglöd ska verkligen inte underskattas. Båda lagen är helt klart värdiga finalister, säger Simon Zachrisson, programledare för SCEC 2023.

Redan i kvalets tredje match möttes de två finallagen, LYKO och CGI, där LYKO fick se sig besegrade och blev nedknuffade till loser bracket. CGI fortsatte obesegrade genom hela kvalet där de fick spela totalt sex matcher för att ta sig till final, medan LYKO fick spela hela elva matcher. CGI var favorittippade inför gårdagens final men fick kämpa när LYKO höll sig kvar och allt avgjordes i en förlängning där CGI kammade hem vinsten.

– Det var rätt väntat. Det är fjärde titeln vi tar hem, det brukar se ut så här. Det blev onödigt jämt den här gången dock, blir svårt att stänga när man känner att man har det, säger Wallack, lagkapten i CGI i vinnarintervjun.

På tredjeplats i CS:GO hamnade Advania med laget Hellgamers. Advania hade hela tolv lag anmälda i turneringen. Hellgamers tog sig hela vägen till onsdagens semifinal där de besegrades av CGI och fick en andra chans i loser bracket mot årets andra finallag LYKO. LYKO som stod sig stark och Hellgamers fick se sig besegrade och slutade på en bronsplacering.

Resultat i SCEC 2023:

Rocket League

 1. Nordic Choice Hotels: 12,000 kr i presentkort & vinnarhoodies
 2. Toxic: 6,000 kr i presentkort
 3. Consid Rouge: 4,500 kr i presentkort

CS:GO

 1. CGI: 20,000 kr i presentkort & vinnarhoodies
 2. LYKO: 10,000 kr i presentkort
 3. Advania Hellgamers: 7,500 kr i presentkort

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Consid i media, Pressmeddelande

  Fullsatt på Morning Talk by Consid

  2 dagar sedan

  Under fredagen arrangerades ytterligare ett Morning Talk by Consid, denna gång på temat AI. Consids nationella AI-expert, Patrik Zetterström, inledde med en omvärldsspaning och därefter diskuterades frågan i ett panelsamtal med representanter från olika branscher. Sörmlands Nyheter var med på plats och rapporterade.

  Pressmeddelande

  Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

  2023-06-01

  Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

  Pressmeddelande

  Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

  2023-06-01

  Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

  Människor som firar med konfetti
  Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

  2023-05-31

  Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

  Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
  Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

  Consid topprekryterar i Umeå

  2023-05-30

  It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

  Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

  2023-05-29

  Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

  Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
  Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

  2023-05-26

  Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

  Pressmeddelande, Sverige

  IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

  2023-05-26

  Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

  2023-05-25

  Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

  Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

  2023-05-24

  It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

  IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
  Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

  2023-05-22

  IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

  Personer som minglar under event.
  Consid i media, Pressmeddelande

  Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

  2023-05-17

  I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

  Ladda fler