2022-03-22

Sveriges idrottsrörelse stärker sig digitalt

Idrottsrörelsen i Sverige satsar nu offensivt på webben. När plattformen IdrottOnline stängs ned vid årsskiftet, kommer många av specialidrottsförbunden och föreningarna att få nya moderna webbplatser.

Louise Ohlin, Consid.
Louise Ohlin, Consid.
Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson

– Vi är ett stort förbund med 860 föreningar i 19 distrikt och en webbsida med över 8 miljoner sidvisningar. Det är ett komplex uppdrag med höga krav på funktionalitet, säkerhet och det ska vara lätt för våra redaktörer att jobba i. Sitevision uppfyllde våra krav och var överlägsen gällande säkerhet och GDPR. Både Consid och Sitevision var mycket proffsiga under upphandlingen och vi har landat en perfekt kombination av plattform och leverantör för framtiden, säger Bill Smith som är it- och digitaliseringsansvarig på Svenska Ridsportförbundet.

Riksidrottsförbundet har tidigare erbjudit webbplatser till anslutna specialidrottsförbund och föreningar i plattformen IdrottOnline, men webbplatsdelen av plattformen läggs ner vid årsskiftet. En av plattformarna som Riksidrottsförbundet rekommenderar är Sitevision och som Sitevisions största partner har it- och kommunikationsföretaget Consid tagit fram ett erbjudande för nya webbplatser till Sveriges idrottsrörelse. Svenska Ridsportförbundet är alltså ett av många förbund som hoppat på tåget.

– Vi såg att många förbund och föreningar behövde en lösning för att snabbt komma i gång med en ny webbplats i en användarvänlig plattform. Därför erbjöd vi dem en snabb och attraktiv paketlösning, tillsammans med Sitevision. Lösningen går sedan att skräddarsy efter den specifika föreningens eller förbundets behov, säger Alexander Gustafsson, affärsutvecklingsansvarig för Consids leveranser inom Sitevision.

21 specialidrottsförbund har redan valt Sitevision som plattform och Consid som partner för sina nya webbplatser. Förutom Svenska Ridsportförbundet handlar det bland annat om Svenska Skidförbundet och Svenska Handbollsförbundet.

För dem som vill ha en färdigpaketerad lösning erbjuder Consid ett baspaket som innehåller alla de vanligaste mallarna och funktionerna till ett fördelaktigt pris. Utöver den färdigpaketerade lösningen finns det även specialidrottsförbund som väljer ett mer traditionellt utvecklingsprojekt med hela resan från analys till mål och från idé till verklighet.

– Det är väldigt roligt att få stötta idrottssverige i deras digitaliseringsresa. Första steget blir nu att ta fram nya, effektiva, webbplatser. Men jag ser också fram emot att fortsätta jobba och vidareutveckla alla deras digitala kanaler framöver, säger Louise Ohlin på Consid.

De nya webbplatserna kommer att använda sig utav SaaS-tjänsten (molntjänsten) Sitevision Cloud som är en väletablerad CMS-lösning med hög driftsäkerhet. En stor fördel med Sitevision Cloud utöver fria uppdateringar, skalbarhet och hög säkerhet är inte minst dess fulla stöd för GDPR och Schrems II, eftersom ingen data lämnar Sverige. Det gör att förbunden är trygga i att lösningen alltid är nåbar och att personuppgifter stannar inom landet.


Barn lär sig om programmering av Consid

Idrottens utbildningsplattform tar form

Läs mer om detta

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter