Pressmeddelande - 22 mar 2022

Sveriges idrottsrörelse satsar digitalt

PRESSMEDDELANDE 2022-03-22

Idrottsrörelsen i Sverige satsar nu offensivt på webben. När plattformen IdrottOnline stängs ned vid årsskiftet, kommer många av specialidrottsförbunden och föreningarna att få nya moderna webbplatser.

-Vi är ett stort förbund med 860 föreningar i 19 distrikt och en webbsida med över 8 miljoner sidvisningar. Det är ett komplex uppdrag med höga krav på funktionalitet, säkerhet och det ska vara lätt för våra redaktörer att jobba i. Sitevision uppfyllde våra krav och var överlägsen gällande säkerhet och GDPR. Både Consid och Sitevision var mycket proffsiga under upphandlingen och vi har landat en perfekt kombination av plattform och leverantör för framtiden, säger Bill Smith som är it- och digitaliseringsansvarig på Svenska Ridsportförbundet.

Riksidrottsförbundet har tidigare erbjudit webbplatser till anslutna specialidrottsförbund och föreningar i plattformen IdrottOnline, men webbplatsdelen av plattformen läggs ner vid årsskiftet. En av plattformarna som Riksidrottsförbundet rekommenderar är Sitevision och som Sitevisions största partner har it- och kommunikationsföretaget Consid tagit fram ett erbjudande för nya webbplatser till Sveriges idrottsrörelse. Svenska Ridsportförbundet är alltså ett av många förbund som hoppat på tåget.

 

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson, Consid.

-Vi såg att många förbund och föreningar behövde en lösning för att snabbt komma i gång med en ny webbplats i en användarvänlig plattform. Därför erbjöd vi dem en snabb och attraktiv paketlösning, tillsammans med Sitevision. Lösningen går sedan att skräddarsy efter den specifika föreningens eller förbundets behov, säger Alexander Gustafsson, affärsutvecklingsansvarig för Consids leveranser inom Sitevision.

21 specialidrottsförbund har redan valt Sitevision som plattform och Consid som partner för sina nya webbplatser. Förutom Svenska Ridsportförbundet handlar det bland annat om Svenska Skidförbundet och Svenska Handbollsförbundet.

För dem som vill ha en färdigpaketerad lösning erbjuder Consid ett baspaket som innehåller alla de vanligaste mallarna och funktionerna till ett fördelaktigt pris. Utöver den färdigpaketerade lösningen finns det även specialidrottsförbund som väljer ett mer traditionellt utvecklingsprojekt med hela resan från analys till mål och från idé till verklighet.

Louise Ohlin, Consid.
Louise Ohlin, Consid.

-Det är väldigt roligt att få stötta idrottssverige i deras digitaliseringsresa. Första steget blir nu att ta fram nya, effektiva, webbplatser. Men jag ser också fram emot att fortsätta jobba och vidareutveckla alla deras digitala kanaler framöver, säger Louise Ohlin på Consid.

De nya webbplatserna kommer att använda sig utav SaaS-tjänsten (molntjänsten) Sitevision Cloud som är en väletablerad CMS-lösning med hög driftsäkerhet. En stor fördel med Sitevision Cloud utöver fria uppdateringar, skalbarhet och hög säkerhet är inte minst dess fulla stöd för GDPR och Schrems II, eftersom ingen data lämnar Sverige. Det gör att förbunden är trygga i att lösningen alltid är nåbar och att personuppgifter stannar inom landet.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Read More

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  bilprovningen
  Pressmeddelande, Sverige

  Bilprovningen väljer Consid som digitaliseringspartner

  2022-05-24

  När Bilprovningen nu söker en partner för att intensifiera arbetet med att digitalisera kundresan föll valet på Consid. Målsättningen är att fortsatt vara kundernas förstahandsval på fordonsbesiktningsmarknaden.

  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Ny chef för Consid i Gävle

  2022-05-20

  It- och kommunikationsföretaget Consid expanderar kraftigt i Gävle. De närmaste två åren förväntas satsningen ge ett 40-tal nya arbetstillfällen. Skutskärbon Therese Murdock är Consids nye kontorsansvarige i Gävle och den som ska leda satsningen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande, Sverige

  Rekordstart för Consid i Norge

  2022-05-18

  Etableringen av Consid i Norge har fått en rekordstart. På några få månader har företaget anställt ett 20-tal personer, skaffat nytt kontor och ingått avtal med ett 15-tal kunder.

  Isac Gunnarsson, studentambassadör i Karlstad, Diana Kalafs, rekryterare HR i Karlstad
  Pressmeddelande

  Consid Karlstad först att anställa studentambassadör

  2022-05-18

  It-konsultbolaget Consid växer i rekordfart. För att locka unga talanger till bolaget anställer Karlstadkontoret nu en studentambassadör.

  Ladda fler