Pressmeddelande - 17 apr 2023

Sveriges största företagsturnering i e-sport inleds

Under måndagskvällen inleds Sveriges största företagsturnering i e-sport, Swedish Corporate Esports Championship. Totalt tävlar 80 lag i CS:GO och Rocket League. Finalen avgörs på torsdagen, kommenterad av legenderna Jesper “kREATIV” Sedendahl och Robert ”Lem0naZ” Fridström.

Joakim Andersson Consid Göteborg
Joakim Andersson, projektledare för SCEC 2023.

– Det är extremt roligt att se det stora intresset för SCEC och att vi i år har närmare 400 tävlande i de cirka 80 företagslag som gör upp som titeln som Sveriges bästa företag i CS:GO och Rocket League. Det är hög nivå på samtliga lag och vi ser fram emot många spännande matcher och final, säger Joakim Andersson, projektledare för SCEC 2023.

Swedish Corporate Esports Championship (SCEC) 2023, även känt som Företags-SM i e-sport, inleds på måndagskvällen och förväntas bli den största företagsturneringen i e-sport i Sverige hittills. Nytt för i år är att mästerskapet utökats till två spel. Utöver Rocket League kommer även Counter Strike: Global Offensive att spelas. Totalt har 80 lag registrerat sig och närmare 400 spelare kommer att delta i turneringen.  I prispotten finns vinster värda 70 000 kronor.

SCEC arrangeras av Consid, och alla matcher spelas online med start kl. 17:30. Turneringen går att följa på Consids Twitch-kanal, med finalen som sänds direkt från studion tillsammans med expertkommentatorerna Jesper “kREATIV” Sedendahl och Robert ”Lem0naZ” Fridström. Båda e-sportsprofilerna har en lång karriär bakom sig inom e-sport där Robert ”Lem0naZ” Fridström grundat och styr Svenska Raketligan, högsta ligan i Rocket League i Sverige, och Jesper “kREATIV” Sedendahl brukar bland annat synas när han kommenterar CS:GO i Svenska Elitserien i e-sport.

– Jag är riktigt taggad på att få se hur företagen levererar, och att få vara med både på Rocket League samt CS:GO känns också roligt! Må bästa företaget vinna, säger Jesper “kREATIV” Sedendahl.

Utöver den eftertraktade SCEC-pokalen kommer en total prispott på 70 000 kronor att fördelas bland de tre bästa lagen i varje spel. Första pris i Rocket League är hela 12 000 kronor i presentkort och i CS:GO har man chansen att vinna 20 000 kronor i presentkort.

– Det är en hög nivå bland årets spelare och det kommer bli minst sagt en hård kamp om vinsten i år. Vi har verkligen tagit SCEC till nästa nivå och det är extra roligt att vi får genomföra den här turneringen tillsammans med två av Sveriges största e-sportprofiler, säger Joakim Andersson.

Turneringen kommer att följa ett double elimination-format, vilket garanterar att varje lag spelar minst två matcher. Rocket League-matcherna kommer att spelas i bäst av tre fram till finalen, som kommer spelas i bäst av fem. CS:GO-matcherna kommer att spelas i bäst av en karta, med finalerna som spelas i bäst av tre kartor.

 

 

Vill du veta mer?

Hör av dig!

  Ta del av fler nyheter

  Consid i media, Pressmeddelande

  Fullsatt på Morning Talk by Consid

  2 dagar sedan

  Under fredagen arrangerades ytterligare ett Morning Talk by Consid, denna gång på temat AI. Consids nationella AI-expert, Patrik Zetterström, inledde med en omvärldsspaning och därefter diskuterades frågan i ett panelsamtal med representanter från olika branscher. Sörmlands Nyheter var med på plats och rapporterade.

  Pressmeddelande

  Fullsatt när åtta företag pitchade sina idéer på Perfect Pitch

  2023-06-01

  Consids vd och grundare Peter Hellgren var med i juryn när Perfect Pitch anordnades i Jönköping.

  Pressmeddelande

  Pride Month: HBTQIA+ rättigheter inom teknik

  2023-06-01

  Idag inleds Pride Month världen över till minne av Stonewall-upproret och i syfte att belysa hbtqia+ gemensamma kamp för lika rättigheter. I Linköping anordnar Sankt Kors och East Sweden Tech Women en frukostpanel i Ebbepark om inkludering i arbetslivet. I panelen finns bland andra Johanna Hjalmarsson, UX-designer på Consid.

  Människor som firar med konfetti
  Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid nomineras till prestigefyllda Human Growth Award 2023

  2023-05-31

  Consid har nominerats till HR-branschens finaste pris, Human Growth Award. Consid är ett av 15 företag som nu har chansen att ta hem utmärkelsen för 2023.

  Jan Bidner, kontorschef på Consid i Umeå
  Pressklipp, Pressmeddelande, Umeå

  Consid topprekryterar i Umeå

  2023-05-30

  It-företaget Consid etablerade sig i Umeå i början av 2023. Nu har företaget gjort klart med tre nya toppnamn till kontoret.

  Kollegor som arbetar tillsammans på kontor.
  Consid i media, Pressklipp, Pressmeddelande

  Debatt: Företagens ansvar ökar i en kris

  2023-05-29

  Consids Per Thulemark och Peter Hellgren skriver i Borlänge tidning om företagens ansvar för att hantera kriser på ett ansvarsfullt sätt.

  Digi.no rapporterar om Consids nya Oslokontor
  Consid i media, Norge, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid i media: Digi rapporterar om nya kontoret i Oslo

  2023-05-26

  Consid flyttar i december till ett nytt kontor på exklusiva Karl Johans gate, mitt i hjärtat av Oslo. Steffen Breen intervjuades i Digi om det nya kontoret.

  Pressmeddelande, Sverige

  IT- och kommunikationsföretaget expanderar i Jönköping

  2023-05-26

  Consid har vuxit ur sina 1100 kvm lokaler i Atollen i Jönköping och bygger ut med ytterligare 360 kvm i samma fastighet. Totalt delar de 140 medarbetarna på nära 1500 kvm, med direkt utsikt över Munksjön.

  Consid i media, Pressmeddelande, Sverige

  Ellinor Hallett: Är allt prioriterat, så är inget prioriterat

  2023-05-25

  Consids projektledare och Sitevisionspecialist Ellinor Hallett, som utsågs till Sitevisions Most Valuable Professional 2022, gästar Sitevisions blogg och skriver om vikten av att prioritera på sin webbplats och hur man lyckas. 

  Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid blir granne med Tivoli – flyttar in på klassiska H.C. Andersen boulevard i Köpenhamn

  2023-05-24

  It-företaget Consid har hittat sitt nya hem i Köpenhamn. I början av maj flyttade företaget in på H.C. Andersen boulevard i centrala Köpenhamn.

  IT-Watch rapporterar om Consid i Danmark.
  Consid i media, Danmark, Pressklipp, Pressmeddelande

  Consid i pressen: IT Watch rapporterar om Consids första halvår i Danmark

  2023-05-22

  IT-Watch rapporterar i en längre intervju med Consids Danmarkschef Carl Hagberg om företagets första halvår i landet och planerna framöver.

  Personer som minglar under event.
  Consid i media, Pressmeddelande

  Consid i pressen: Jämställt kontor i mansdominerad bransch

  2023-05-17

  I Sörmlands medias affärsbilaga kan man den 17 maj läsa om Consids i Eskilstuna som är en av få arbetsplatser i den mansdominerade it-branschen som har uppnått en jämn könsfördelning. I reportaget intervjuas bland annat Annika Virtanen, Anders Lundberg och Anna Johansson som berättar mer om Consids olika intiativ för att skapa en mer inkluderande techbransch - både internt på Consid och externt inom hela branschen. 

  Ladda fler