2023-04-17

Sveriges största företagsturnering inom e-sport inleds

Under måndagskvällen inleds Sveriges största företagsturnering i e-sport, Swedish Corporate Esports Championship. Totalt tävlar 80 lag i CS:GO och Rocket League. Finalen avgörs på torsdagen, kommenterad av legenderna Jesper “kREATIV” Sedendahl och Robert “Lem0naZ” Fridström.

Joakim Andersson Consid Göteborg
Joakim Andersson, projektledare för SCEC 2023.

– Det är extremt roligt att se det stora intresset för SCEC och att vi i år har närmare 400 tävlande i de cirka 80 företagslag som gör upp som titeln som Sveriges bästa företag i CS:GO och Rocket League. Det är hög nivå på samtliga lag och vi ser fram emot många spännande matcher och final, säger Joakim Andersson, projektledare för SCEC 2023.

Swedish Corporate Esports Championship (SCEC) 2023, även känt som Företags-SM i e-sport, inleds på måndagskvällen och förväntas bli den största företagsturneringen i e-sport i Sverige hittills. Nytt för i år är att mästerskapet utökats till två spel. Utöver Rocket League kommer även Counter Strike: Global Offensive att spelas. Totalt har 80 lag registrerat sig och närmare 400 spelare kommer att delta i turneringen.  I prispotten finns vinster värda 70 000 kronor.

SCEC arrangeras av Consid, och alla matcher spelas online med start kl. 17:30. Turneringen går att följa på Consids Twitch-kanal, med finalen som sänds direkt från studion tillsammans med expertkommentatorerna Jesper “kREATIV” Sedendahl och Robert “Lem0naZ” Fridström. Båda e-sportsprofilerna har en lång karriär bakom sig inom e-sport där Robert “Lem0naZ” Fridström grundat och styr Svenska Raketligan, högsta ligan i Rocket League i Sverige, och Jesper “kREATIV” Sedendahl brukar bland annat synas när han kommenterar CS:GO i Svenska Elitserien i e-sport.

– Jag är riktigt taggad på att få se hur företagen levererar, och att få vara med både på Rocket League samt CS:GO känns också roligt! Må bästa företaget vinna, säger Jesper “kREATIV” Sedendahl.

Utöver den eftertraktade SCEC-pokalen kommer en total prispott på 70 000 kronor att fördelas bland de tre bästa lagen i varje spel. Första pris i Rocket League är hela 12 000 kronor i presentkort och i CS:GO har man chansen att vinna 20 000 kronor i presentkort.

– Det är en hög nivå bland årets spelare och det kommer bli minst sagt en hård kamp om vinsten i år. Vi har verkligen tagit SCEC till nästa nivå och det är extra roligt att vi får genomföra den här turneringen tillsammans med två av Sveriges största e-sportprofiler, säger Joakim Andersson.

Turneringen kommer att följa ett double elimination-format, vilket garanterar att varje lag spelar minst två matcher. Rocket League-matcherna kommer att spelas i bäst av tre fram till finalen, som kommer spelas i bäst av fem. CS:GO-matcherna kommer att spelas i bäst av en karta, med finalerna som spelas i bäst av tre kartor.

 

 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter