2019-07-05

The considition inleder samarbete med globhe – anordnar årets viktigaste hackathon!

The Considiton är ett av landets främsta hackathons som för tredje året i rad går av stapeln den 10 oktober. I år inleds ett samarbete med Globhe, erkända drönarbolaget som vill förändra världen med hjälp av artificiell intelligens och drönarteknologi. Temat på årets The Considition är bildigenkänning med hjälp av just AI, och de som tar hem segern vinner en resa till Tanzania och deltagande i fantastiska ”Lake Victoria Challenge”.

Läs mer om Considition 2020 och anmäl dig till årets tävling här.

The Considiton har snabbt blivit en av landets mest attraktiva hackathons. Förra året instiftades ett samarbete med IRONMAN där deltagarantalet blev rekordhögt. Vinnarlagen fick en otrolig resa till Los Angeles där de fick vara med på ett bootcamp för både kropp och själ. I år är temat ett annat, istället för fysisk aktivitet kommer The Considition handla om att skapa förändring för människor i utsatta områden. Globhe fokuserar nämligen på att skapa en bättre framtid med hjälp av drönare och har blivit hyllade för sin drönarteknologi och hur man utnyttjat innovation till att hjälpa människor.

–     Mitt mål när jag skapade Globhe var att genom tekniska lösningar och innovation skapa förändring på riktigt. Det har vi gjort genom att utnyttja den kapacitet som drönare möjliggör, bland annat genom att snabbt kartlägga områden som blivit utsatta för naturkatastrofer så att människor kan få hjälp snabbare och samhällen återuppbyggas. Jag ser mycket fram emot samarbetet med Consid och hackathonet The Considition. Kombinationen mellan tech-expertis och drönarteknologi tror jag kommer generera fantastiska resultat, säger Helena Samsioe, grundare av Globhe.

Joakim Andersson, ansvarig för The Considtion 2019, lägger stor vikt vid syftet med årets upplaga av The Considition: 

–      Samarbetet med Globhe känns otroligt roligt och framförallt viktigt då tävlande i år har möjligheten att utveckla teknologi som räddar liv. Genom att utveckla och optimera bildigenkänningsalgoritmer finns möjligheten att göra världen till en bättre plats. Samtidigt får man som vinnarlag åka till Tanzania och vara med på Lake Victoria Challenge – en drönartävling vars mål är att förbättra 30 miljoner människors liv som bor i utsatta områden på Afrikas landsbygd genom drönarteknologi, menar Joakim.

Consid öppnar upp dörrarna till sina kontor från Malmö i söder till Sundsvall i norr den 10 oktober, då hackathonet går av stapeln, för att bjuda deltagarna på en så pass bra upplevelse som möjligt med de bästa förutsättningarna. Hackathonet går också att delta i digitalt, oavsett var man är i världen. Hela tävlingen kommer att livestreamas på Consids Twitchkanal.

För mer info och anmälan, gå till The Considitions officiella sajt. Har du övriga frågor är du välkommen att kontakta någon av personerna nedan. 

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter