PRESSMEDDELANDE 2021-02-03

Topprekrytering ska utveckla framtidens utbildning

Utbildningsproffset Mattias Varén rekryteras till Consid för att ytterligare utveckla utbildningslösningar som svarar mot arbetsmarknadens behov. Mattias Varén kommer närmast från AW Academy där han ansvarade för affärsutveckling och försäljning.

-Vi befinner oss mitt i ett paradigmskifte där undervisningen går från fysiska klassrum till virtuella. Nu vet vi att de flesta klarar av de tekniska aspekterna relativt smärtfritt. Istället har den största utmaningen snarare legat hos utbildningsleverantörerna som har haft svårigheter med att effektivt tillhandahålla digitala alternativ, säger Mattias Varén.

Mattias Varén har de senaste åren arbetat med affärsutveckling på AW Academy – ett systerbolag till Academic Work. Han har tidigare arbetat med försäljning, marknadsföring och PR. Uppdraget på Consid blir att stärka utbildningserbjudandet inom affärsområdet Excellerate och han visar tydligt att han brinner för digitalisering och det livslånga lärandet.

Mattias Varén
Mattias Varén. Foto: Nathalie Besèr

– Det är ingen hemlighet att digitaliseringen ställer nya krav på arbetstagaren. Vi hör regelbundet om nya framsteg inom automatisering, robotisering och artificiell intelligens. För att hålla oss ajour krävs det att vi alla tar ansvar för vårt livslånga lärande. Detta bäddar för att behovet av upskilling och reskilling kommer att fortsätta öka, säger Mattias Varén.

Han menar att framtidens utbildningar måste ha ett större digitalt fokus för att möta behoven på arbetsmarknaden. De måste vara mer tidseffektiva, mer flexibla och innehålla en stor andel praktiskt lärande.

-Där vill jag stärka Excellerates erbjudande. Vi ska se till att skapa utbildningslösningar som svarar mot arbetsmarknadens framtida behov. De aktörer som kan leverera den bästa kombinationen av flexibilitet och blandade lärmiljöer med bibehållen kvalité är troligtvis de som kommer skörda störst framgångar framöver.

Peter Hellgren, vd Consid
Peter Hellgren, vd Consid. Foto: Nathalie Besèr.

Consids vd Peter Hellgren är väldigt nöjd med rekryteringen.

-Mattias Varén har en bakgrund som specialistsäljare med fokus på IT-utbildningar, men vill vara med och driva hela affären. Han gillar affärsutveckling och har varit med i utformningen av flertalet utbildningar. Det känns otroligt spännande att hälsa honom välkommen till Consid.

 

http://Nathalie%20Besèr,%20kommunikationschef%20Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30