Podcast om Product Information System (PIM)

Om PIM: vad det är, hur det utvecklats genom åren, vad man bör tänka på som utvecklare och de bästa användningsområdena för ett PIM-system.

UTVECKLA #12: PIM med Roy Eriksson

I det tolfte avsnittet diskuterar vi PIM (Product Information System) med PIM-experten Roy Eriksson.

Vad är PIM? Hur har det förändrats genom åren? Och vad bör man tänka på som utvecklare? Allt detta och mycket mer får du lära dig i avsnitt tolv av UTVECKLA!

Highligths:

[00:01] – Intro med oss, Simon och Tobias. Här pratar vi om årets The Considition, onödiga USB-dongels, hur man inte ska lägga upp inför en kommande löneförhandling och framförallt om våra förkunskaper inför dagens ämne – Product Information Management (PIM).

[07:30] – Roy Eriksson hälsas välkommen till podden. Här försöker vi definiera vad PIM står för och varför man använder sig av det. Roy berättar om sin roll som PIM-expert på Consid och varför han valde att fokusera på just detta.

[16:50] – När ska man använda sig av PIM? Roy förklarar varför det är viktigt med en centrerad informationsbas för produkter som rör sig på olika sidor och kanaler.

[25:40] – Här förklarar Roy vilken information som ska placeras i ett PIM och vilken information som ska placeras i ett CMS.

[36:55] – Hur väljer man rätt PIM-system? Roy ger sina bästa tips för hur man ska tänka och vilka frågor man ska ställa sig själv som företag innan man väljer ett specifikt PIM-system.

[40:40] – Här beskriver Roy vilka arbetsroller det bör finnas inom ett PIM-projekt och vad som krävs från kunden.

[47:30] – Roy förklarar hur man på bästa sätt underhåller sitt PIM-system när datamängden blir allt större och produkterna fler. Vilka tankesätt ska man förhålla sig till för att bibehålla en hållbar PIM-utveckling? Roy ger sina allra bästa tips.

[53:40] – Hur håller man sig bäst uppdaterad om PIM?

[55:35] – (Missa inte!) Roy presenterar sitt exklusiva dokument där han samlat sina absolut hetaste tips och råd för att du som företag ska lyckas med PIM.

[58:10] – Outro och en sammanfattning av dagens samtal.

Länkar från avsnittet:

 

PIM, DAM och CMS är integrerade med varandra och delar det som är relevant. Det handlar om ett omnikanaltänk.

Roy Eriksson

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser