2020-09-02

Världens viktigaste e-hackaton är tillbaka

Världens viktigaste e-sportshackaton är tillbaka

Den världsomspännande e-sportshackatonen Considition kommer att gå av stapeln den 8 oktober. Det är årets viktigaste e-sporthändelse och lockar vanligtvis runt 200 deltagare. Temat 2020 är ”hållbara städer för framtiden”.

- De idéer som presenteras på Considition är ofta disruptiva och driver utvecklingen framåt. Det ska bli så spännande att se årets bidrag. Considition har blivit en mötesplats för innovation och kreativitet, säger Peter Hellgren, vd och grundare av IT-jätten Consid.

Considition är ett årligen återkommande hackathon som spänner över hela världen. Tanken är att uppmuntra innovation som bidrar till samhällsnytta. Den här gången arrangeras Considition i samarbete med Riksbyggen.

– Hållbara städer är en av de mest avgörande frågorna i dag. Digitalisering, innovation och AI är alla viktiga beståndsdelar i framtidens hållbara samhälle, säger Amir Chizari, IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Förra året samarbetade Considition med Globhe Drones och omkring 200 teams från 30 olika länder , samt sex kontinenter deltog. Det vinnande laget 2019 var Team Fernet Ultimatum, beståendes av Oskar Holmberg från Göteborg och Filip Granqvist från Cambridge. Förutom äran vann de också en resa till Rwanda för att delta i African Drone Forum och Globhe Drones biståndsverksamhet på plats. Med hjälp av drönare delas bland annat medicin ut i svåråtkomliga områden i Kigalis förorter.

På andraplats kom Antonia Nevestedt och på tredje plats John Holländer. Considition går att uppleva på plats på Consids kontor på bland annat Stureplan i Stockholm, Avenyn i Göteborg och Stortorget i Malmö. Det går också bra att ta sig till något av Riksbyggens kontor som för kvällen håller öppet. Tävlingen direktsänds också på Twitch med livestudio.

Vinnarna av Considition får åka till London under 2021 för att lära sig mer om smarta, mobila och hållbara städer under Smart City Summit – där företag som bland andra Tesla, Uber och Google gästar.

För mer information och anmälan:  considition.com.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter