Världens viktigaste hackathon – The Considition 2019

För en liten tid sedan var det dags för den tredje upplagan av The Considition. I år anordnades tävlingen tillsammans med den svenska drönarstartupen GLOBHE DRONES som genom sin teknik utvecklat nya sätt att hjälpa till i Afrikas mest utsatta områden. Uppgiften var att utveckla en AI-baserad algoritm som automatiskt läser av objekt såsom vatten, hus och vägar i drönarbilder. Priset? En resa till Rwanda för möjligheten att testa sin lösning på riktigt. 170 tävlande från över 30 länder och sex världsdelar representerades av programmeringsproffs, nyexaminerade programmerare och utvecklare men även av personer som lärt sig programmera på sin fritid. Tävlingen, ja den livesändes från huvudkontoret i Jönköping. Ta en titt på hur det såg ut här nedan!

Läs mer om Considition 2020 och anmäl dig till årets tävling här.

Simon Zachrisson och Tobias Dahlgren, Consids eminenta hosts för kvällen, höll i livesändningen – och det med bravur! Intervjuer med personer på plats och samtal med kollegor från andra kontor varvades med att kika på hur det gick för de tävlande.

På huvudkontoret var det stor uppslutning. Spel, snacks, vår brandade Considition-energidryck och pizza stod på schemat, och OM det blev lyckat! Här kunde kollegor även testa att flyga drönare i en simulator – inte lika lätt som man kan tro, men ack så kul!

Vår första gäst för kvällen var ingen mindre än Helena Samsioe, grundare av GLOBHE DRONES. Hon berättade om hur GLOBHE växt fram och om det arbete de gjort med bland annat FN. Dessutom berättade hon mer om priset till Rwanda.

Mot slutet av kvällen var spänningen olidlig – vem skulle egentligen ta hem resan till Rwanda?

Vinsten tog ”Team Fernet Ultimatum” från Cambridge, Storbritannien hem som slutade på en totalpoäng om 11649poäng! Med en poäng på 10345 slutade ChIQas från Malmö på en andraplats, följt av DroneGene från Malmö med sina 10103 poäng.

Tusen tack till alla som deltog!

Läs mer om tävlingen här.

http://Hedvig%20Hägglöf%20Consid%20Copywriter

Hedvig Hägglöf

Copywriter

hedvig.hagglof@consid.se 070-399 94 76‬

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Dagens industri gasellföretag 2020

Gasellföretag
9 år i rad

Veckans affärer Superföretag 2020

Superföretag
8 år i rad

Karriärföretagen 2021

Karriärföretag
6 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser