2023-01-23

Varumärkesveteranen Jonas Ydkvist ny vd för Paradigm

I slutet av januari återvänder ett välkänt ansikte till Paradigm när den prisbelönta varumärkesbyrån topprekryterar Jonas Ydkvist som ny vd. Jonas Ydkvist representerar en stark vision och har ett brinnande engagemang för att sätta både varumärkesfrågan och Paradigm ännu tydligare på kartan. I ett samtal berättar han om hur ett starkt varumärke påverkar försäljning, lönsamhet och lojalitet.

– Att forma ett varumärke handlar om att förmedla associationer som bygger förtroende och sympati, så att du i förlängningen blir ett naturligt förstaval. De flesta beslut vi fattar är känslomässigt drivna, och därför är varumärkesfrågan mer närvarande än de flesta tror även inom business-to-business, säger Jonas Ydkvist, ny vd på Paradigm.

Den prisbelönta varumärkesbyrån Paradigm topprekryterar Jonas Ydkvist som ny vd. Han har en lång och gedigen erfarenhet av varumärkes- och kommunikationsarbete bakom sig både från byråsidan såväl som näringslivet. Jonas Ydkvist har tidigare arbetat för Paradigm mellan åren 2016 och 2020. Men för två år sedan bytte han riktning för att fortsätta sin resa som kommunikationskonsult i egen regi med utgångspunkt i Barcelona.

– Pandemin suddade ut gränserna kring var en arbetsuppgift kan utföras. Vilket gjorde det möjligt för mig att arbeta vidare mot den svenska marknaden utan några större bekymmer trots geografisk distans, säger Jonas Ydkvist.

Jonas Ydkvist har genom sin yrkeskarriär aldrig slutat att fascinera. Han vet vad som fungerar och behövs för att företag ska sätta avtryck hos publiken. Mellan åren 2012 till 2014 arbetade han som Strategic Marketing Communications Manager på Volvo Trucks, en tid då flera omtalande lanseringar ägde rum. Bland annat den mångfaldigt prisade reklamfilm ”The Epic Split” från 2013 där Jean-Claude van Damme står balanserandes på backspeglarna mellan två lastbilar. Den är bara ett bland många exempel på sammanhang där Jonas Ydkvist har visat sin förmåga att kombinera innovation och nytänkande med eftertänksamhet och en analytiskfinnes.

– Vi har ett stort ansvar att bryta idén om att varumärke är en avdelning eller en skrivbordsprodukt. När investeringen i ett varumärke utnyttjas optimalt så präglar det verksamheten i allt man gör. Varje dag. I en värld där vi slarvigt säger att ”konkurrensen hårdnar” är ett starkt varumärke inte bara en fördel. Det är en nödvändighet, poängterar Jonas Ydkvist.

Beslutet att vända tillbaka hem till Sverige och tillträda rollen som vd Paradigm är något som Jonas Ydkvist talar med stor entusiasm kring. För en sak som han saknat som egen är styrkan han finner i nära kollegor. Speciellt eftersom han inom kreativa yrken uttrycker att lagarbete ofta är nyckeln till framgång.

– Jag är väldigt glad att kunna återvända och bidra till Paradigms fortsatta framgångar – det är en oerhört stimulerande miljö att befinna sig i. Drivna och vassa kollegor, ett genomtänkt erbjudande som gör praktisk skillnad, säger Jonas Ydkvist med ett stort leende.

Nyckeln till fortsatt framgång

Den prisbelönta varumärkesbyrån Paradigm startades 2008 och förvärvades drygt tio år senare av it- och kommunikationsbolaget Consid som ett led i att stärka Consids strategiska erbjudande. Sedan dess har ett idealiskt team av både erfarenhet och talang byggts upp för att kunna hantera de mest utmanade strategiska varumärkes- och kommunikationsfrågorna. Paradigm arbetar idag med allt från stora väletablerade företag till nystartade framtidsföretag.

Jonas Ydkvist ser främst två delar som viktiga i arbetet med att fortsätta utveckla Paradigm även framöver:

– Jag ser fram emot att sätta både varumärkesfrågan och Paradigm ännu tydligare på kartan. En av nycklarna är givetvis våra fantastiska medarbetare som ger oss en grund att stå på. Deras engagemang, attityd och kunskap är det som bygger våra kunders dokumenterad höga förtroende och lojalitet, och som gör att vi för sjunde året i rad är nominerade i Årets Byrå. Jonas fortsätter: – Den andra nyckeln är vår tillhörighet inom Consid. Här finns ett nätverk, och ett totalerbjudande som, om det utnyttjas rätt, kan summeras som ”ett plus ett blir tre”.

Vill du veta mer?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss.

0 / 255
Integritetspolicy

Ta del av fler nyheter