Pressmeddelande - 20 okt 2022

Seger för Kommunals A-kassa

PRESSMEDDELANDE 2022-10-20

Consid dominerade starkt i finalfältet på Sitevision Awards 2022 och kammade slutligen hem ett förstapris. Kommunals A-kassa vann i kategorin ”Bästa webbplats med marknadsförande syfte” för att den ”har en medmänsklig ton och extra stort fokus på användarnas behov”.

Kommunals a-kassa
Kommunals a-kassas webb. 

-Jag är oerhört stolt över vinsten och hela teamet som arbetat i projektet! Kommunals a-kassa var från start tydliga med att de ville göra ett omtag kring struktur och innehåll, och försöka möta sina medlemmar på ett bättre sätt. De gav oss stort förtroende avseende UX-arbetet och det satte tonen för hela webbprojektet. De har dessutom själva arbetat föredömligt med innehållet för att möta sina medlemmar på bästa sätt, säger Anna Rundqwist, Consid, som är projektledare för Kommunals A-kassas webbplats.

Sitevision Awards delas ut i tre kategorier. ”Bästa intranät”, ”bästa webbplats i kategorin samhällsinformerande webbplats”, samt i kategorin ”marknadsförande webbplats”. Hälften av alla finalisterna var kunder som har Consid som partner och leverantör. Bland dem fanns: Kungahuset, SBAB Bank, Kommunals A-kassa, Folktandvården Östergötland, Jordbruksverket och Region Östergötland.

-Det är alla väldigt viktiga kunder till oss och det känns fantastiskt att vi med utmärkelserna kan visa att webbplatserna och intranäten är bäst i Sverige, säger Alexander Gustafsson som är Sitevisionansvarig på Consid.

Motiveringen till årets segrare lyder:

”Vinnaren i kategorin bästa webbplats med marknadsförande syfte har en medmänsklig ton och extra stort fokus på användarnas behov. Webbplatsen ger användarna den information och de instruktioner de behöver på ett enkelt och begripligt sätt. Och vinnaren har lyckats knäcka koden för att leverera rätt budskap, på rätt sätt till användare i en besvärlig situation.”

Sedan en tid tillbaka är Consid Sitevisions största partner med ett unikt erbjudande där Consid levererar helhetslösningar – från koncept, strategi och design, till utveckling av såväl mobila appar som applikationssystem, webbplatser samt intranät i olika typer av plattformar och programmeringsspråk.

Prisutdelningen skedde med pompa och ståt i Örebro i veckan under Sitevisiondagarna. I fjol fick bland annat Consids kund Hässleholm miljö ta emot pris för bästa offentliga webbplats (numera kategorin samhällsinformerande webbplats). Hässleholm miljö utvecklade tillsammans med Consid som partner en pedagogisk webbplats med namnet ”Mitt avtryck” för att lära så många som möjligt om källsortering, återvinning, och kretslopp.

Anna Rundqwist, projektledare Consid Öst
Anna Rundqwist, projektledare på Consid. 

-Jag är så glad att just Kommunals a-kassa vann. Det har varit otroligt spännande att ta fram webben eftersom det krävdes att vi tog hänsyn till att användarna kanske befinner sig i en svår situation, säger projektledaren Anna Rundqwist.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30 Läs mer

Vill du veta mer?

Hör av dig

  Ta del av fler nyheter

  Pressmeddelande, Sverige

  Consid vinner omfattande ramavtal med Kammarkollegiet

  18 timmar sedan

  It- och kommunikationsbolaget Consid vinner upphandlingen av ramavtal med Kammarkollegiet. Det är andra ramavtalet för Consid med Kammarkollegiet på kort tid. Ramavtalet avser it-konsulter inom ledning och styrning och rör sig om ett totalt värde av 1 200 000 000 kronor, över fyra år. 

  Dalahäst
  Pressmeddelande

  Per Thulemark leder Consids expansion i Dalarna

  2022-11-30

  Per Thulemark, tidigare CIO på Leksands kommun, är etableringsansvarig när nordens snabbast växande it- och kommunikationsbolag, Consid, kommer till Dalarna. Etableringen innebära ett 40-tal nya jobb under de kommande två åren och ambitionen är att skapa nya hållbara arbetstillfällen i regionen.

  Oslo
  Norge, Pressmeddelande

  Consid skriver prestigefullt avtal med Oslo kommune

  2022-11-23

  Sveriges ledande it- och kommunikations bolag Consid har på korttid efter sin expansion till Oslo redan hunnit göra sig ett namn på den norska marknaden. Företaget har vunnit ett eftertraktat avtal med Norges största arbetsgivare, Oslo Kommune. Ramavtalet sträcker sig över fyra år med ett totalt värde på 650 miljoner norska kronor.

  Hamburg
  Pressmeddelande

  Consid expanderar till Tyskland

  2022-11-22

  Consid, ett av Sveriges största it-företag, expanderar nu till Tyskland. Företaget siktar på att ha över 130 anställda före utgången 2024. Målsättningen är att bli störst i norra Europa inom fem år. 

  Ladda fler