PRESSMEDDELANDE 2021-10-20

Considkund tog hem vinsten i Sitevision Award

Hässleholms miljös pedagogiska webbplats ”Mitt avtryck” vann förstapris som ”Bästa offentliga webbplats” i årets upplaga av Sitevision Awards som delades ut under Sitevisiondagarna.

Macbook framför ett fönster på ett bord intill en växt och handsprit
Mitt avtryck, Hässleholms miljö tog hem segern.

”Den här webbplatsen är helt rätt i tiden. Design och tonalitet är på pricken anpassat efter målgruppen och gör ny kunskap kul. Det kommer att gynna invånarna i den egna regionen såväl som hela riket. Sajten lämnar avtryck! Årets vinnare i kategorin Bästa offentliga webbplats är Mitt avtryck (Hässleholms miljö).”

Så lyder juryns motivering. Och det är en överlycklig Ellinor Hallett som nås av nyheten om vinsten:

Ellinor Hallet
Ellinor Hallet, projektledare på Consid.

-Det har varit jätteroligt att jobba med ”Mitt avtryck” för att det känns verkligen som att man gör skillnad. Det är så otroligt meningsfullt att arbeta i ett projekt som verkligen bidrar till att minska avtrycken och för att göra världen bättre för nästa generation. Det är dessutom extra roligt att vara delaktig i något som riktar sig så tydligt till barn och ungdomar, att på ett lekfullt sätt skapa kunskap och förståelse för vikten av källsortering och ett hållbart kretslopp. Och att dessutom göra detta på ett vis som är tillgängligt för alla, säger Ellinor Hallett som har arbetat med webben, tillsammans med Joakim Wåhlander.

Hässleholm Miljö AB är ett affärsmässigt bolag som helt ägs av Hässleholms kommun och behandlar och återvinner avfall från hushåll, industri och andra verksamheter, producerar och levererar fjärrvärme,  samt ansvarar för att leverera kranvatten och hantera spill- och dagvatten. Hässleholm Miljö sköter även kommunens drift av vattenverk, reningsverk, pumpstationer och allmänna VA-ledningar.

Webbplatsen mittavtryck.se har nyligen haft nypremiär och är redan en succé. Tanken med sajten är att lära så många som möjligt om källsortering, återvinning, och kretslopp. Fokus ligger framför allt på barn och ungdomar. Förskola- och lågstadiebarn får Sopsamlarmonster som guider på webbplatsen, ex Kompostina och Glas-klara. Mellanstadie- och högskolebarnen får hjälp av de illustrerade figurerna Will och Wilja som på ett enkelt sätt kan förklara ex farhågorna med matsvinn och hur man kan undvika detta. Gymnasieeleverna får ta del av innehållet på ett vis som är anpassat för dem.

Nova Kras - ett sopsamlarmonster.
Sopsamlarmonster från Mitt avtryck.

Sedan en tid tillbaka är Consid Sitevisions största partner med ett unikt erbjudande där Consid levererar helhetslösningar – från koncept, strategi och design, till utveckling av såväl mobila appar som applikationssystem, webbplatser samt intranät i olika typer av plattformar och programmeringsspråk.

Som huvudpartner fanns Consid på plats under Sitevisiondagarna med en digital monter där det bjöds på tävlingar och spännande gäster.

I årets Sitevision Awards var inte mindre än fem av finalisterna Considkunder.

– Att flera av våra kunder når finalplats i Sitevision Awards är för vår del en viktig kvalitetsstämpel och en bekräftelse på att de lösningar vi på Consid levererar håller högsta klass, säger Alexander Gustafsson som är affärsutvecklingsansvarig för Sitevision på Consid.

Det är under de årliga Sitevisiondagarna som de prestigefulla prisen Sitevision Awards delas ut. Tidigare hette tävlingen ”Guldhanden”. Det är en jury, bestående av ett antal webbexperter, som utser vinnaren. Bland årets finalister fanns alltså fem av Consids kunder:

  • Alligo (Swedol, TOOLS, Grolls och Univern) – Bästa intranät
  • Menhammar – Bästa kommersiella
  • Svevia – Bästa kommersiella
  • Arbetsförmedlingen Play – Bästa offentliga
  • Mitt avtryck (Hässleholm miljö) – Bästa offentliga

– Att en Consid-kund tog hem vinst även i år är vi såklart otroligt glada för, vi skickar ett stort grattis till Hässleholm Miljö som fick ta emot priset under Sitevisiondagarna, säger Alexander Gustafsson.

Alexander Gustafsson, Affärsutvecklingsansvarig Sitevision på Consid
Alexander Gustafsson, Affärsutvecklingsansvarig Sitevision på Consid

Sitevisiondagarna hölls även i år digitalt.

Nathalie Besèr, kommunikationschef Consid

Nathalie Besèr

Kommunikationschef och Hållbarhetsansvarig

nathalie.beser@consid.se 073-056 70 30

Vill du veta mer?

Hör av dig