Vinsterna med en­ enhetlig DAM-strategi

Digital tillgångshantering över hela livscykeln med DAM

Rich content har minst sagt exploderat de senaste åren. Som företag eller organisation bör man dock ha en väl genomarbetad strategi för sin digitala tillgångshantering. Här berättar jag mer om ett DAM-systems fördelar och hur ett livscykeltänk kan underlätta.

http://Claes%20Friberg%20DAM%20Consid

Claes Friberg

Enterprise Sales Executive

claes.friberg@consid.se 070-869 88 60

Vikten av en enhetlig strategi i rich content-tider

Explosionen av rich content och vikten av mediet för att skapa kundengagemang är obestridligt. Företag som därför på ett bra sätt utnyttjar trenden och försöker lösa några av de typiska smärtpunkterna för tillgångshantering, använder ofta flera kortsiktiga lösningar. Även om dessa lösningar kan lösa vissa problem på kort sikt leder de slutligen till att funktionella silos, ineffektiva arbetsflöden och skalbegränsningar skapas. Man bör istället använda en enhetlig strategi.

Tillgångar flödar vanligtvis genom kreativa, marknadsförings- och utvecklingsgrupper innan de serveras till kunderna. Det är därför avgörande med en enhetlig strategi mellan alla team och funktioner som interagerar med tillgångar. Med detta i åtanke bör DAM vara ett organisationsövergripande initiativ som gör det möjligt för dessa team att arbeta snabbare, tillsammans över hela livscykeln – från att organisera och dela tillgångar och samarbeten till dynamisk manipulation av arbetstillfällen och publicering över alla enheter och kanaler.

DAM – en organisationsövergripande lösning

Om du ser på digital tillgångshantering som en avdelningslösning kan den förvandlas till ännu en trebokstavsförkortning som läggs på den digitala frenesin. Den överväldigande naturen hos hela det digitala ekosystemet gör det därför viktigt att utvärdera DAM, och alla andra lösningar, med perspektivet att få ut det mesta.

Detta kräver:

  • Utbredd adoption över hela organisationen
  • Enkel integration med andra system
  • Framtidssäkerhet med automatisering och skala
  • En sann källa till sanning över hela organisationen

Det moderna DAM-systemet

Traditionellt fokuserade DAM på vissa funktionella behov, såsom lagring och omanpassning av tillgångar, utan att ta hänsyn till hela tillgångens livscykel. Många utformades även innan dagens behov. Så eftersom många team samlar flera system för att hantera andra aspekter av livscykeln, uppstår kopplingar och ad-hoc-överlämningar som kan leda till inkonsekvenser, förvirring och ineffektivitet. Utnyttja därför en dynamisk strategi för digital tillgångshantering för att förena olika processer och funktionella grupper, effektivisera arbetsflöden och driva engagemang.

En enhetlig strategi skapar:

  • Möjligheter för dina team
  • Stärker kommunikationen med dina kunder.

Skaffa DAM.

Kontakta mig för att ta reda på hur din organisation kan dra nytta av ett DAM-system.

Vill du veta mer om DAM?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

Consid – ett prisvinnande bolag

Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag nära 1000 anställda. Omsättningen för 2019 var 1 050 000 000 kronor.

Gasellföretag Dagens Industri

Gasellföretag
8 år i rad

Superföretag Veckans Affärer IT-konsultbolag

Superföretag
7 år i rad

Karriärföretag 2020

Karriärföretag
5 år i rad

Sveriges bästa arbetsgivare Universum IT-bolag

Sveriges bästa
arbetsgivare

Läs mer om våra utmärkelser